Aanleg nieuwe bushaltes Lindelsebaan

Vanaf maandag 13 september starten de werken voor de aanleg van twee nieuwe bushaltes langs de Lindelsebaan. Hiermee versterkt De Lijn haar kernnet.

Eerst wordt er een bushalte tussen de Kapelstraat en de Meerstraat aangelegd, daarna volgt een bushalte aan het kruispunt met de Gortenstraat (klik op de foto hiernaast om te vergroten). Met de aanleg van deze twee bushaltes wil De Lijn de toegankelijkheid voor o.a. rolstoelgebruikers verhogen en meer comfort bieden aan de busreiziger. Als de nieuwe bushaltes volledig ingericht zijn komen de bestaande bushaltes tussen de Reyenstraat en de Parkstraat te vervallen.

Tijdens de uitvoering van de werken blijft doorgaand verkeer mogelijk. Mogelijk wordt er tijdens bepaalde perioden gebruik gemaakt van een verkeersregeling met beurtelings verkeer.

Kernnet De Lijn

Deze bushaltes zullen deel uitmaken van de kernnetten van De Lijn. Daarmee wil de openbare vervoersmaatschappij het stads- en streekvervoer versterken. Concreet wil dat zeggen dat bussen en trams verschillende kernen met elkaar verbinden, centraal gelegen attractiepolen bedienen en voorsteden met andere steden verbinden. Op termijn kunnen deze bushaltes ook ingericht worden als Hoppinpunt waar ook andere vervoersmogelijkheden beschikbaar zijn.

Gepubliceerd op vrijdag 10 september 2021 13.12 u.