Al voor 100 000 euro Winkelhierbonnen verkocht

Na goed 3 maanden is er al voor 100 000 euro aan elektronische Winkelhierbonnen verkocht. De gemeente stimuleert met deze bonnen het winkelen in de eigen gemeente en ondersteunt zo haar lokale handelaars. Op dit moment kan je met de Winkelhierbon al betalen bij goed 115 lokale handelaars.

Eenvoudig systeem

Op zoek naar een cadeautje of een verrassing, maar je weet niet wat? Koop dan Winkelhierbonnen om te besteden bij de Peltse handelaars. Dan kan je alle kanten uit, want zij bieden lokaal toegang tot een breed gamma aan producten: heerlijke terrasjes, gezellige restaurantjes, veelzijdige winkels met leuke producten en vooral de service van onze handelaars die weten waarover ze praten. Waarom zou je het elders zoeken of zelfs bestellen via een webshop?

Om hen een extra duwtje in de rug te geven, startte het gemeentebestuur begin december vorig jaar met de elektronische Winkelhierbon. Het gaat om een eenvoudig systeem waarbij je de QR-code op je bon laat scannen bij een van de deelnemende Peltse handelaars en zo je aankoop betaalt. Dezelfde bon kan je gebruiken op verschillende adressen. Je hoeft het gehele bedrag dus niet meer in één keer te besteden.

Groot succes

In die korte tijd maakten de Peltenaren massaal gebruik van de elektronische Winkelhierbon. Vandaag, amper drie maanden na de start, werd aan de vrijetijdsbalie de 100 000ste euro aan elektronische Winkelhierbonnen verkocht aan Jeanne Bex. Het betekent een geweldigefinanciële injectie aan onze lokale handelaars. Van die 100 000 euro werd al goed een derde effectief besteed. De rest van het bedrag kan de Peltenaar tijdens de zomerse maanden nog besteden op een terrasje bij de Peltse horeca of bij andere lokale handelaars.

Stijgend aantal deelnemende handelaars en horecazaken

Op dit moment doen zo’n 115 Peltse handelaars mee aan de Winkelhierbonnen en het aantal groeit nog steeds. Het volledige overzicht staat op www.gemeentepelt.be/winkelhier. Handelaars die willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via de website.

De Peltse Winkelhierbonnen zijn een ideaal verjaardags- of relatiegeschenk. Ze zijn te koop bij de vrijetijdsbalie in CC Palethe (Jeugdlaan 2) – met een passende cadeauverpakking - of online – dus vanuit je luie zetel – op www.gemeentepelt.be/winkelhier. Je kan zelf de hoogte van het bedrag kiezen. Na aankoop zijn de Winkelhierbonnen één jaar geldig.

Gepubliceerd op donderdag 25 maart 2021 16.37 u.