Avondaanbod sport

Dit lesrooster loopt van 9 september 2019 tot 25 juni 2020. Ieder kwartaal kan het lesrooster aangepast worden, afhankelijk van de bezetting van de lessen. Er zijn geen lessen tijdens de Kerstvakantie, eerste week Paasvakantie en in juli en augustus.

CLUSTER 1: Total Workout

TOTAL STEP
maandag van 19.30-20.30 uur (Parketzaal Den Akker)
een energieke step-workout met een hoog fun-gehalte. Afwisselende combinaties en opzwepende muziek zorgen voor een optimaal trainingsresultaat voor billen en benen. Tijdens de conditieblokken werken de vetverbrandingssystemen op volle toeren en wordt de aandacht gericht op spieroefeningen voor een strak lichaam. Het is dé caloriekiller bij uitstek!

BODY & MIND
maandag van 20.30 - 21.30 uur (Parketzaal Den Akker)
woensdag van 20.00 - 21.00 uur (Sporthal Grote Heide)
combineert bewegingen uit yoga, tai chi en pilates. Het is ideaal om stress en spanningen uit het dagelijkse leven weg te werken. Alles draait om het verbeteren van houding, lenigheid, statische kracht, coördinatie en evenwicht. Deze workout maakt je leninger, sterker en verbetert je concentratie.

DANCE & SHAPE
woensdag van 19.00-20.00 uur (Sporthal Grote Heide)
laat je kennismaken met eenvoudige, geweldig leuke dansmoves. Het is dé perfecte manier om in vorm te geraken. Het is een workout voor je hele lichaam met eenvoudige dansbewegingen en choreografie op bekende hits van nu. Dance & Shape is goed voor iedereen!

STEP TABATA
dinsdag van 20.30-21.30 uur (Parketzaal Den Akker)
Tabata staat voor korte intervallen aan een hoge intensiteit. Het is een total body workout, waarbij jouw vetverbranding op scherp wordt gesteld. Meerdere spiergroepen worden gelijktijdig aan het werk gezet. Er is veel variatie in uithouding, kracht, lenigheid en stabiliteit.

ZUMBA
dinsdag en donderdag van 20.00-21.00 uur (Sportcentrum De Bemvoort)
Een dans training met Latin muziek en bewegingen. Het is de perfecte workout, je verbrandt niet alleen veel calorieën en werkt aan jouw conditie maar ook kan je genieten van de geweldige muziek.

LINEDANCE
woensdag van 19.00-20.00 uur (Sportcentrum De Bemvoort)
Een Amerikaanse dans waarbij op lijnen/rijen wordt gedanst en waarbij iedereen op hetzelfde ritme dezelfde bewegingen danst. Linedance is zeer goed voor de conditie en de coördinatie. 

CLUSTER 2: Total Fitness

SPORTWANDELEN
woensdag van 20.00-21.30 uur
vrijdag van 19.30-21.00 uur
Provinciaal Domein Dommelhof of op een andere locatie, dit wordt telkens op voorhand meegedeeld.

Dit is een echte wandeltraining aan een stevig tempo met een erg gezellige groep. Je wandelt onder begeleiding in en rond de mooiste plekjes van Pelt.

LOOPTRAININGEN
maandag en woensdag van 20.00-21.30 uur (Provinciaal Domein Dommelhof)

Je kan kiezen uit twee groepen:
• GROEP 1
Voor de (her)beginnende loper. Rustige opbouw naar jouw eigen doelen.
• GROEP 2
Voor de regelmatige lopers. Duurlopen met afwisseling van heuvel- en tempotrainingen. Opbouw naar de langere afstanden.

CONDITIETRAINING
maandag van 19.45-21.30 uur (Sporthal WICO Campus Sint-Maria)

Conditietraining = harttraining. Wanneer je hart sterker wordt, kan het jouw bloed krachtiger door je lichaam pompen. Zo krijgen je spieren meer zuurstof. Tijdens deze training worden loopsessies afgewisseld met kracht- en soepelheidsoefeningen. Het is een zeer gevarieerde training in een fijne groepssfeer.

BOOTCAMP
dinsdag van 19.30-20.30 uur (Provinciaal Domein Dommelhof)

Tijdens het bootcamp werk je in groepsverband aan je eigen lichaam. Het is een combinatie van intervaltraining, kracht- en uithoudingsoefeningen, circuittraining en hardlopen. Je sport altijd buiten, in de frisse lucht en gebruikt je eigen lichaamsgewicht, bankjes, muren, bomen of andere ‘natuurlijke’ obstakels.

CLUSTER 3: Combinatietraining

COMBINATIETRAINING
dinsdag van 20.00-22.00 uur
donderdag van 20.15 - 22.15 uur
(Provinciaal Domein Dommelhof)

Dit is een zwaardere versie van de conditietraining. De duurlopen worden afgewerkt in vijf verschillende niveaugroepen zodat iedereen op eigen tempo kan lopen.

Na het loopgedeelte ben je nog in de mogelijkheid om algemene kracht en figuurtraining te doen. Op dinsdag in de polyvalente zaal en op donderdag met een individueel trainingsschema in de fitness.


Voor wie

Voor iedereen vanaf 14 jaar

Wat moet ik doen?

Inschrijven kan via de webshop vrije tijd

Behoudens bij annulering van lessen door de organisatie, worden inschrijvingsgelden niet terugbetaald.

Kostprijs

  Jaarabonnement Periode B Periode C
Cluster 1 130 euro 80 euro 55 euro
Cluster 2 55 euro 35 euro 25 euro
Cluster 3 90 euro 55 euro 40 euro
  • Jaarabonnement: van 6 januari tot en met 25 juni 2020
  • Periode B: van 6 januari tot en met 16 april 2020
  • Periode C: van 20 april tot en met 25 juni 2020