Bekabelingswerken rond gemeentehuis

Gedurende de maand juli is er verkeershinder in de Dorpsstraat en Peltanusstraat ter hoogte van het gemeentehuis. Dat is het gevolg van werken voor het leggen van elektriciteitsleidingen.

De bekabelingswerken zijn nodig om aansluitingen te maken op de nieuwe elektriciteitscabine in de kelder van het gemeentehuis. De cabine tussen het gemeentehuis en WICO campus TIO gaat op termijn weg. De werken in opdracht van Fluvius starten in principe op woensdag 1 juli.

De eerste dagen van juli is de Peltanusstraat ter hoogte van het gemeentehuis onderbroken om twee doorsteken te maken. De parking naast het voormalige OCMW-gebouw blijft toegankelijk. Fietsers en voetgangers kunnen omgaan via het pad tussen het gemeentehuis en TIO. Als de doorsteken klaar zijn, worden in de Peltanusstraat in de stoepen sleuven gemaakt, hoofdzakelijk voor leidingen in de richting van de Dorpsstraat. Verkeer zal mogelijk zijn, maar zal wel wat hinder ondervinden.

Vanuit de Peltanusstraat vorderen de werken via de Oude Markt voor de pui van het gemeentehuis door tot aan de Dorpsstraat. Die zal rond half juli een week onderbroken zijn voor de aanleg van een doorsteek. Het autoverkeer wordt omgeleid via de rotonde aan de Ringlaan en via het kruispunt met de Houtmolenstraat. Fietsers en voetgangers kunnen wel steeds passeren. De bussen rijden om via het Mariaziekenhuis.

Tijdens het laatste deel van juli worden er tenslotte in de Dorpsstraat over de lengte van het gemeentehuis aan beide zijden van de Dorpsstraat leidingen in de stoepen gelegd. De sleuven in de Peltanusstraat, Oude Markt en Dorpsstraat blijven open tot aan het einde van de werken. Dat zou begin augustus moeten zijn.

Gepubliceerd op maandag 29 juni 2020 7.45 u.