Betaalbare vrije tijd

Iedereen heeft behoefte aan ontspanning in de vorm van een uitstap, sporten, een
theatervoorstelling, … Jammer genoeg kunnen deze activiteiten een grote hap uit je budget nemen en soms kies je misschien daardoor om er niet aan deel te nemen.

Er bestaan echter betaalbare oplossingen, die niet altijd even goed gekend zijn. Eén van de initiatieven die je zeker moet onthouden is Rap op Stap . Rap op Stap is een organisatie die samen met jou op zoek gaat naar betaalbare uitstappen en activiteiten. Vind je het moeilijk om de stap te zetten naar deze organisatie, dan kan je altijd een beroep doen op de maatschappelijk assistenten van het OCMW. Zij zullen jou ondersteunen in je aanvraag.

Maar ook vanuit het OCMW bestaan er betaalbare oplossingen om vrije tijd aangenaam in te vullen. Er kan een tussenkomst voorzien worden voor deelname aan sportverenigingen, jeugdbewegingen, of culturele activiteiten van bijvoorbeeld CC Palethe. Aan deze tussenkomst worden een aantal voorwaarden gekoppeld. Je kan steeds contact opnemen met het OCMW om na te gaan of je in aanmerking komt voor een tussenkomst.