Betaalbare vrije tijd

Iedereen heeft wel eens nood aan ontspanning in de vorm van een uitstap, sporten, een theatervoorstelling, … Jammer genoeg nemen deze activiteiten een grote hap uit je budget, waardoor je ervoor kiest niet deel te nemen.

Gelukkig bestaan er manieren om vrije tijd betaalbaar te maken. Zo kan je in Pelt tot €125 per jaar aan tussenkomst in inschrijvingsgelden krijgen. Bovendien bestaat er de UiTPAS waarmee je punten kan sparen en aan kortingstarief kan deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten. Tenslotte is er een aanbod beschikbaar van goedkope daguitstappen naar de dierentuin of de zee.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor één van bovenstaande?

Elke maandagnamiddag tussen 13u30 en 16u30 kan je zonder afspraak terecht in lokaal 8 van het gemeentehuis in Pelt (Oude markt 2). Marijke, onze vrijwilliger van Play it loud vzw, bekijkt dan samen met jou welke mogelijkheden er zijn om jouw vrije tijd in te vullen.

Meer info over Play it loud vzw vind je terug op volgende website: Play it loud vzw

Test je liever zelf of je in aanmerking komt voor één van bovenstaande?

Gebruik dan de tool op deze pagina om op basis van je gezinssituatie en inkomsten te berekenen of je recht hebt op een tussenkomst of de UiTPAS met kansentarief. Op het einde van de berekening kan je aangeven of je een afspraak wil met Debbie, zij is in onze gemeente het aanspreekpunt vrijetijdsparticipatie.

Test of je in aanmerking komt voor een tussenkomst

Heb je al een UiTPAS?
De UiTPAS is een vrijetijdspas waarmee je voordelig aan tal van cultuur-, sport-, en jeugdactiviteiten deelneemt. Kortom, UiTPAS is jouw sleutel tot je vrije tijd!
Meer info vind je op www.gemeentepelt.be/uitpas

;