Bouwwerken Brede School Lindel gestart

In Lindel-Hoeven wordt gebouwd aan het project Brede School Lindel. Het gaat om de bouw van een nieuw multifunctioneel gebouwencomplex in het binnengebied van Lindel (tussen Kapelstraat en Parkstraat). Het is een gezamenlijk project van de gemeente, de Corneliusschool en de vzw Parochiale Werken.

Het project behelst ook de aanleg van de omgeving in het binnengebied en moet het binnengebied opwaarderen en het centrum van het Lindel aanzienlijk versterken.

Zowel de kinderopvang, de school en de parochiezaal kampen met een tekort aan ruimte in veelal gedateerde gebouwen. Om daaraan te verhelpen wordt een modern multifunctioneel gebouwencomplex gerealiseerd.

Een eerste gebouw wordt gedeeld door de school en de buitenschoolse opvang. De school krijgt er vier klaslokalen. De opvang krijgt alle voorzieningen om kinderen kwalitatief op te vangen. In een tweede gebouw komen een nieuwe refter voor de school, die ook door de parochiezaal kan gebruikt worden, en nog eens vier klaslokalen. De klaslokalen in beide gebouwen bevinden zich op de eerste verdieping en worden verbonden met een overdekte ‘passerelle’.

 In het derde gedeelte van het bouwproject wordt Parochiecentrum Den Drossaerd grondig aangepakt. Meer bepaald het gedeelte met de vergaderlokalen wordt herbouwd tot een moderne en eigentijdse ontmoetingsplaats voor de verenigingen van Lindel-Hoeven. Keuken en sanitair worden aangepast, op het gelijkvloers komt een ‘instuifruimte’ en op de eerste verdieping een extra vergaderlokaal. In de kelder is bijkomende opslagruimte voorzien.

De kostprijs bedraagt – excl. BTW – 4 150 000 euro voor de bouwwerken en 1 090 000 euro voor de omgevingsaanleg.

 

Klik hier voor alle informatie over dit project.

Gepubliceerd op woensdag 18 september 2019 11.45 u.