Buitenschoolse activiteiten vanaf krokusvakantie toegelaten

De gouverneur heeft beslist om het verbod in Noord-Limburg op buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder 13 jaar niet te verlengen. De activiteiten en kampen die tijdens de krokusvakantie voorzien zijn in Pelt, kunnen dus doorgaan binnen de regels die elders al eerder van kracht werden.

Welke zijn de regels?

Voor georganiseerde activiteiten tijdens de krokusvakantie (13 februari tot en met 21 februari 2021) gelden de volgende maatregelen:

   • Kinderen tot en met 12 jaar mogen met maximum 25 personen deelnemen (begeleider niet inbegrepen);
   • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen met maximum 10 personen deelnemen (begeleider niet inbegrepen);
   • Voor kinderen tot en met 12 jaar moeten de activiteiten waar mogelijk buiten worden georganiseerd. Indien dat niet mogelijk is, moeten de ruimtes voldoende worden verlucht.
   • Voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar moeten activiteiten verplicht buiten worden georganiseerd.Voor georganiseerde activiteiten geldt na de Krokusvakantie (vanaf 22 februari) voor alle kinderen en jongeren tot en met 18 jaar een maximum aantal deelnemers van 10, begeleider niet inbegrepen. Vanaf 13 jaar moeten die activiteiten steeds verplicht buiten doorgaan.Het is nog steeds de bedoeling dat iedereen slechts één hobby in groepsverband uitoefent.

Begeleiders moeten steeds in de mate van het mogelijke de regels van de social distancing respecteren, in het bijzonder het behoud van de afstand van 1.5 meter tussen elke persoon. Ze zijn verplicht om een mondmasker te dragen.

Voor volwassen vanaf 19 jaar blijven de regels ongewijzigd: samenkomsten in georganiseerd verband blijven verboden. Enkel activiteiten in niet-georganiseerd verband van maximum 4 personen, in openlucht, mét afstand van 1,5 m zijn toegestaan.

Na 14 dagen verbod op hobby’s hebben de kinderen terug uitzicht op wat vrijetijdsbeleving in groep. Het blijft daarbij echter van belang om zeer voorzichtig te zijn en zeker ook de corona-basisregels stipt na te leven.

Gepubliceerd op woensdag 10 februari 2021 13.13 u.