Buitenspeelweek 2021

Buitenspeeldag 2021 zal er jammer genoeg iets anders uitzien. Maar niet getreurd, ook dit jaar maken we er een leuke editie van. Want: we zetten jullie aan het werk!

De week voor de Buitenspeeldag (14 tot 21 april) verschijnt er elke dag een buitenspeelchallenge op deze pagina’. Ga de uitdaging aan en WIN één van onze 50 buitenspeelpakketten!

Op vrijdag 23 april worden de namen van de winnaars getrokken en hier bekend gemaakt. Per deelname (1 per challenge) kom je 1 keer in onze pot. Doe je mee aan de 6 challenges, maak je dus meer kans om te winnen.

Heb je een leuke Buitenspeelfoto? Stuur die dan zeker naar jeugd@gemeentepelt.be

Woensdag 14 april
CHALLENGE 1:
KLEUR EEN TEKENING

Kleur de tekening in die je de afgelopen weken op school kreeg. Heb je de tekening niet gekregen? Je kan steeds een exemplaar afhalen bij de vrijetijdsbalie in CC Palethe of je kan ze hier downloaden.

Heb je de tekening ingekleurd? Maak er dan een foto van en stuur die door naar jeugd@gemeentepelt.be Je mag je tekening ook steeds in de brievenbus van de jeugddienst komen steken (Jeugdlaan 2, 3900 Pelt).

Donderdag 15 april
CHALLENGE 2:
OP ZOEK IN DE NATUUR

Ga op zoek naar bloemetjes, takjes en plantjes in je tuin, straat of een bos. Verzamel ze en maak er een mooie tekening of je naam mee.

Vrijdag 16 april
CHALLENGE 3:
SCHATKIST

Maak een schatkist van een eierdoosje. Verzamel in elk vakje een ander soort diertje.

Maandag 19 april
CHALLENGE 4:
BOUWEN MAAR!

Bouw de hoogste toren! Wes creatief met de materialen die je hiervoor gebruikt!

Dinsdag 20 april
CHALLENGE 5:
CAMOUFLAGETECHNIEKEN

Camoufleer jezelf en laat iemand een leuke foto nemen. Lukt het ons om jou te spotten?

Woensdag 21 april
CHALLENGE 6:
HINKELEN

Maak een origineel hinkelparcours tot en met 50 en zorg voor minstens vijf tekeningen (bv. bloem, wolk, hartje, huis, ...). 

Laat je fantasie de vrije loop!