Buurtfeest

Wil je een leuke activiteit in je buurt organiseren, zoals een buurtfeest, nieuwjaarsdrink, speelstraat, barbecue, ... Dan kan je beroep doen op de ondersteuning van de gemeente in de vorm van materialen van de buurtcheque. Deze kan je inzetten voor één of meerdere buurtactiviteiten in hetzelfde jaar, voor een totaalbedrag van maximum 200 euro.

Voor wie

Buurtverenigingen die een activiteit organiseren op het grondgebied van de gemeente Pelt.

Voorwaarden

Je kan voor de organisatie van je buurtfeest kiezen voor een stuk privéterrein, of je kan de openbare weg laten afsluiten.

Je kan voor je buurtfeest het openbaar terrein max. 3 dagen afsluiten (dag voor het buurtfeest om klaar te zetten, dag van feest zelf, dag erna om af te breken). Je kan op het aanvraagformulier aangeven wanneer je de weg wil afgesloten hebben.

Wanneer er een tijdelijk politiereglement nodig is (voor een speelstraat of om de weg af te sluiten) vragen we ten minste 4 weken voor de activiteit je buurtfeest aan te vragen.

Wat moet ik doen?

Vul minstens 4 weken op voorhand het online formulier in om een buurtfeest aan te vragen. Je kan op datzelfde formulier ook meteen een buurtcheque aanvragen.

Kostprijs

Gratis

Regelgeving

Heb je na het invullen van het formulier nog vragen? Neem dan contact op met de Vrijetijdsbalie.

;