Carnaval één maand later

De vier Peltse carnavalsverenigingen (De Gezellen van Taxandria, De Liller Meulewiekers, De Rare Vogels en De Zwiebertjes) hebben na overleg met het gemeentebestuur samen beslist om de carnavalsstoeten in Pelt van eind februari/begin maart, een maand uit te stellen naar eind maart/begin april.

Door de huidige coronagolf is er geen perspectief voor de carnavalsfeesten op de normaal voorziene datums. Het wordt echter geen afstel zoals vorig jaar, maar een uitstel. In plaats van tijdens de krokusvakantie, zullen de drie Peltse stoeten in principe doorgaan in het weekend voor de paasvakantie en tijdens het eerste weekend van de paasvakantie, uiteraard rekening houdend met de dan geldende coronamaatregelen.

De vooropgestelde datums zijn de volgende:

  • Zaterdagnamiddag 26 maart: Sint-Huibrechts-Lille (in organisatie van De Liller Meulewiekers)
  • Zaterdagavond 2 april: Neerpelt-Centrum (in organisatie van De Gezellen van Taxandria)
  • Zondagnamiddag 3 april: Overpelt-Centrum (in organisatie van De Zwiebertjes)Het is te verwachten dat de huidige golf van besmettingen dan achter de rug zal zijn. Hetzelfde geldt trouwens voor de winter. Als alles een beetje meezit, kunnen de Peltse carnavalsstoeten eind maart/begin april prachtige voorjaarsfeesten worden. Iets om naar uit te kijken!
Gepubliceerd op dinsdag 11 januari 2022 16.14 u.