Corona: verhoogde waakzaamheid in Pelt

De coronabesmettingen gaan in stijgende lijn en Pelt vormt daarop geen uitzondering. Het gemeentebestuur roept iedereen met aandrang op om de regels te volgen.

Code rood voor Pelt

Het aantal besmettingen met corona gaat al enkele dagen fors omhoog in België. Ook Pelt ontsnapt er niet aan. De gemeente heeft een incidentiegraad die hoger ligt dan 20 en valt daardoor onder code rood.

Raadpleeg hier het overzicht per gemeente.

De besmettingen doen zich voor verspreid over de hele gemeente en in alle leeftijdscategorieën.

Verhoogde waakzaamheid

Het gemeentebestuur roept op tot verhoogde waakzaamheid. “Het coronavirus heeft de weg naar onze gemeente duidelijk gevonden. We moeten er nu alles aan doen om een verdere verspreiding tegen te gaan. Vanaf vrijdag 9 oktober zijn nieuwe nationale maatregelen van kracht. We roepen alle Peltenaren met aandrang op om deze maatregelen strikt op te volgen. Enkel op die manier kunnen we vermijden dat ons zorgsysteem overbelast geraakt en dat onze naasten getroffen worden door het virus. Denk niet dat het jou niet overkomt, want het virus is onzichtbaar en kan overal opduiken”, zegt burgemeester Frank Smeets.

Maatregelen vanaf vrijdag 9 oktober

De maatregelen luiden als volgt:

• Nauwe contacten: beperking tot maximum 3 nauwe contacten per maand. Een nauw contact is een contact dichter dan anderhalve meter zonder mondmasker.
  • Privé-bijeenkomsten thuis: maximum 4 personen, met respecteren veilige afstand of mondmasker indien niet mogelijk
  • Cafés, kantines en andere drankmogelijkheden: maximum 4 personen per tafel, uitgezonderd voor gezinsleden die onder één dak wonen
  • Niet-georganiseerde samenscholingen buiten: maximaal 4 personen, uitgezonderd voor gezinsleden die onder één dak wonen
  • Sluitingsuur cafés: 23.00 uur
  • Extra inspanningen op het vlak van sensibilisering en handhaving opdat deze maatregelen overal worden toegepast.
  • Telewerk sterk aanbevolen, meerdere dagen per week
Gepubliceerd op woensdag 7 oktober 2020 12.05 u.