Corona: zomerplan in werking

Vanaf 9 juni is de eerste stap in werking van het zomerplan dat terug moet leiden naar een normaler leven. Op dat moment zal 60 % van de Peltenaren minstens één prik gehad hebben.

Op 9 juni treedt de eerste stap in werking van het zomerplan dat terug moet leiden naar een normaler leven. Op dat moment zal 60 % van de Peltenaren minstens één prik gehad hebben.

Er gaan op 9 juni heel wat versoepelingen in. Kermissen en jaarmarkten kunnen weer. Er mogen meer mensen aanwezig zijn op erediensten, huwelijken, feesten, recepties en evenementen. Thuis mag je vier mensen ontvangen, kinderen niet meegerekend. In cafés en restaurants mag je weer binnen consumeren.

Goed nieuws ook voor wie houdt van waterplezier: ook het recreatiegedeelte van Dommelslag mag weer open op 9 juni. Voor de voorwaarden kijk je best even op www.lago.be/pelt.

Het is de eerste van 4 stappen met versoepelingen. De andere gaan in op 1 juli, 30 juli en 1 september. Vanaf dan zouden er nog heel weinig beperkingen gelden. Alle details van het zomerplan en meer specifieke info voor Pelt vind je terug via www.gemeentepelt.be/corona.

Er komt meer vrijheid, dat is goed. Tegelijk wordt gevraagd om voorzichtig te blijven en de basisregels na te leven:

  • Een goede handhygiëne
  • Mondmasker opzetten waar nodig
  • Beperk je nauwe contacten
Gepubliceerd op dinsdag 8 juni 2021 15.10 u.