Coronamaatregelen in Pelt vanaf 20 november 2021

Alle info over de overkoepelende maatregelen vind je hier: www.info-coronavirus.be/nl/

Lokale overheden kunnen strengere maatregelen opleggen dan de globale.

Mondmasker vanaf 10 jaar verplicht in winkels en publieke binnenruimten

Iedereen vanaf 10 jaar is verplicht om een mondmasker te dragen in publieke binnenruimten. Dat wil zeggen dat er vanaf dan in alle gemeentelijke gebouwen (gemeentehuizen, sportcentrum, gemeentewerf, …) een mondmaskerplicht geldt.

Verplichting Corona Safe Ticket (CST)

Het Corona Safe Ticket is verplicht in de horeca en bij evenementen/voorstellingen:

  • vanaf 200 mensen binnen;
  • vanaf 400 mensen buiten; 

Zowel CST als mondmasker zijn verplicht vanaf 12 jaar!

Maatregelen in gemeentelijke accommodaties en bij gemeentelijke evenementen 

De CST-plicht bij voorstellingen in CC Palethe of bij andere gemeentelijke evenementen gaat al in op zaterdag 30 oktober. Het CST zal ook verplicht zijn voor iedereen vanaf 12 jaar, ook al zijn er minder dan 200 personen aanwezig.

In de Peltse sportzalen zullen alle supporters vanaf 12 jaar, vanaf de eerste persoon, het CST moeten voorleggen. Voor de sporters zelf veranderd er niets. 

Bezoekers moeten bij het binnenkomen van een accommodatie steeds hun mondmasker ophouden, ook nadat het CST gescand is. Bij de scan zal de bezoeker ook een identiteitsbewijs moeten tonen. Kinderen moeten een mondmasker dragen vanaf 10 jaar.

Andere publieke evenementen

Bij andere publieke evenementen in Pelt, niet georganiseerd door de gemeente, geldt vanaf 1 november een CST-plicht

  • vanaf 200 mensen binnen;
  • vanaf 400 mensen buiten; 

Bij kleinere evenementen, zowel binnen als buiten, kan de organisator op eigen initiatief het CST vragen van deelnemers/aanwezigen. De gemeente geeft aan organisatoren het advies om het CST voor alle evenementen, hoe klein ook, toe te passen. Naast het CST (vanaf 12 jaar) is het dragen van een mondmasker verplicht vanaf 10 jaar.

Binnenruimten ventileren

De gemeente wijst nogmaals op het belang van het ventileren van gesloten ruimten. Het inademen van verse lucht is cruciaal om de verspreiding van het virus te beperken. Bij kleinere evenementen, zowel binnen als buiten, kan de organisator op eigen initiatief het CST vragen van deelnemers/aanwezigen. De gemeente geeft aan organisatoren het advies om het CST voor alle evenementen, hoe klein ook, toe te passen. Zonder CST is het dragen van een mondmasker verplicht.

Alles over het Covid Safe Ticket (CST)

Het CST is helemaal hetzelfde als het coronacertificaat. Op volgende sites kan je alle informatie over het verkrijgen en installeren van het Covid Safe Ticket vinden:

Coronamaatregelen vanaf 1 september