Coronavirus: maatregelen in Pelt

De federale overheid kondigde gisterenavond nieuwe maatregelen af die de verdere verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Het gemeentebestuur blijft daarbij de dienstverlening, waaronder ook de buitenschoolse kinderopvang, verderzetten.

Geen activiteiten

Alle recreatieve, sportieve, culturele en folkloristische activiteiten worden geannuleerd tot en met 3 april , zowel openbaar als privé. Dit betekent dat in Pelt de sportaccommodaties, bibliotheken en CC Palethe worden gesloten. De activiteiten die er zouden plaatsvinden gaan niet door. Wie een ticket kocht voor een voorstelling in CC Palethe of wie zijn kinderen inschreef voor de gemeentelijke sportkampen in de paasvakantie, zal zijn geld terugkrijgen.

Dienstverlening in het gemeentehuis

De dienstverlening in de gemeentehuizen blijft verder lopen. Wil je komen voor zaken die niet dringend zijn, dan stel je je komst best uit. Het is voorlopig niet mogelijk om online een afspraak te maken. Heb je toch een dringende vraag, bel je even naar 011 94 94 94. We proberen je dan telefonisch verder te helpen en indien nodig maken we een afspraak. Heel wat attesten en documenten (bv. uittreksel uit het strafregister) kan je online aanvragen via www.gemeentepelt.be/attesten.

Buitenschoolse kinderopvang

De buitenschoolse kinderopvang blijft geopend. We hanteren hier het principe dat de federale overheid ook hanteert voor de scholen: opvang wordt voorzien voor kinderen van gezondheidspersoneel en gezagsafdelingen en voor kinderen voor wie er geen andere opvangoplossing is dan het inschakelen van ouderen. De begeleiding zal steeds de nodige hygiënische voorzorgsmaatregelen in acht nemen. De ouders worden via i-school ge├»nformeerd.

Samen tegen corona

“Het mag duidelijk zijn dat we de maatregelen die de federale overheid treft serieus nemen”, zegt burgemeester Frank Smeets. “Als gemeentebestuur trachten we onze kerntaken binnen de gegeven omstandigheden zo goed mogelijk te blijven uitvoeren, met bijzondere aandacht voor gezinnen en zorgbehoevenden. Het is de verantwoordelijkheid van elk van de 33 000 Peltenaren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, om zo ons gezondheidssysteem in stand te kunnen houden. Ik roep dan ook iedereen op om de maatregelen strikt op te volgen.┬áHet virus wacht niet aan de deur tot middernacht. Vanavond drukke feesten geven of bijeenkomsten organiseren ‘omdat het strikt genomen nog mag’, is onverstandig, onverantwoord en asociaal”, besluit burgemeester Frank Smeets.

Gepubliceerd op vrijdag 13 maart 2020 14.01 u.