De gezichten van Pelt

Een gezicht met een brein en een stem

Gezichten? Ja, deze jongeren laten hen graag van hun beste kant zien. Ze zijn tenslotte de hele doelgroep van dit traject. 

Eind 2020 riep de gemeente Pelt kinderen en jongeren op om op vaste basis mee te helpen aan foto- en videoprojecten rond jeugd in Pelt. Want beelden zeggen zoveel meer dan 1000 woorden. Men beoogde een poule van een 10-tal jongeren te hebben. De respons op die oproep was immens. Meer dan het tienvoud aan kinderen en jongeren stonden te popelen om een gezicht te worden van Pelt!

In juni 2021 organiseerden we dan ook de Gezichtendag. Deze jeugd werd uitgenodigd om een namiddag te komen poseren voor camera.

De jeugddienst gaf verschillende participatieworkshops. Zo was er een grote ideeëntafel en ging de jeugddienst zelf in gesprek met groepjes jongeren.

En kijk... ontspanning en beloning hoort daar ook een beetje bij he? Da's nu eenmaal waar jong zijn ook om draait!

Wat houdt gezicht zijn nu allemaal in?

De gezichten zijn de eersten die we weten te vinden als we beelden of meningen nodig hebben van kinderen en jongeren in Pelt.

Uit de poule van gezichten vinden we voor elk project wel een perfecte figurant of hoofdrolspeler. Zo zijn er al een aantal video's gemaakt voor diverse doeleinden.