De grens over?

Kan ik naar het buitenland reizen?

Verplaatsingen voor recreatief-toeristische doeleinden van en naar België zijn verboden van woensdag 27 januari tot maandag 1 maart 2021.

Wat wel mag, lees je hier.

Het reisverbod zal gecontroleerd worden, zowel voor het weg-, lucht-, zee- als voor het treinverkeer.

Wie zich toch vanuit en naar België moet verplaatsen, moet in het bezit zijn van een verklaring op eer. de moet gelinkt worden aan het Passenger Location Form (PLF) en ondersteund worden door de nodige documenten. Je vindt de verklaring op eer en het PLF hier: https://www.info-coronavirus.be/nl/ .

Wat als je regelmatig de grens over moet?

Ook wie dikwijls de grens over moet (voor werk en school bijvoorbeeld) moet de verklaring op eer kunnen voorleggen.

Je vindt het formulier hier: https://www.info-coronavirus.be/nl/

Welke maatregelen gelden er in ons nabije buitenland?

Omdat het voor grensbewoners niet altijd duidelijk is welke de coronamaatregelen zijn in elk land, ontwikkelden de Euregio Maas-Rijn en haar partners een instrument om daaraan te verhelpen. Met dit formulier kan je in een paar klikken de regelgeving vinden die op jouw situatie van toepassing is. Als de maatregelen veranderen, wordt er ook snel werk gemaakt van het bijwerken van deze tool, die je hier vindt.

Quarantaine en isolatie

Mensen die positief testen op COVID-19 zullen zich voortaan gedurende tien dagen moeten isoleren.

Na een hoogrisicocontact of reis naar ons land blijft de duur van quarantaine tien dagen. Die duur kan worden ingekort tot minimum zeven dagen op voorwaarde van een negatief test die ten vroegste werd afgenomen zeven dagen na de blootstelling.

Klik hier voor alle info over reizen naar het buitenland.