Dommelgalerij

De Dommelgalerij in de Kerkstraat keert (gedeeltelijk) terug naar zijn roots. Het wordt een locatie voor creatieve en commerciële activiteiten. Het gaat om ruimtes voor pop-up-activiteiten en startups. De gemeente ontving een aantal vragen in die zin van creatieve ondernemers.

De ruimtes in de Dommelgalerij kunnen zowel een commerciële als creatieve invulling krijgen. De gelijkvloerse verdieping is daarbij ideaal voor commerciële activiteiten, zoals een pop-up winkel. De hal kan als expositieruimte gebruikt worden. De ruimtes op de verdiepingen zijn geschikt voor creatieve activiteiten, zoals ambachten en kunstenaarsateliers – die meteen beneden kunnen exposeren – en economische activiteiten zonder direct klantencontact. Gedacht wordt aan bedrijven voor technologische en digitale ontwikkelingen, zoals een webdesigner.

De lokalen kunnen voor drie maanden gehuurd worden, met een verlenging van telkens drie maanden, tot een maximum van één jaar.

Deze invulling van de Dommelgalerij zal ongetwijfeld extra bijdragen tot beleving en bedrijvigheid in de Neerpeltse dorpskern.

Meer info:

Hier bijgevoegd vind je een modelcontract.