Dorpsstraat een maandlang onderbroken

Vanaf zondag 10 september is er een maandlang geen doorgaand verkeer mogelijk in de Dorpsstraat. Eerst is dat omwille van de tweede kermis aan de Oude Markt en meteen aansluitend als gevolg van werken ter hoogte van winkelwandelstraat De Heuf.

Deze werken zijn nodig om de nieuwe riolering in De Heuf aan te sluiten op die van de Dorpsstraat. Nadat de riolering is aangesloten, wordt de weg onmiddellijk hersteld. Meteen worden ook de boordstenen in de Dorpsstraat ter hoogte van de Oude Markt vervangen. Volgens de planning van de aannemer is deze fase omstreeks half oktober afgerond.

Handelaars bereikbaar

Zolang is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Dorpsstraat. De omleiding gaat via de Ringlaan. Voetgangers kunnen meestal passeren. De aannemer zorgt er ook voor dat de handelszaken en woningen in De Heuf bereikbaar blijven via de Dorpsstraat. Komende van de rotonde Dorpsstraat-Ringlaan kan het verkeer ter hoogte van het gemeentehuis nog naar rechts richting Oude Markt. De parkeerplaatsen en handelaars daar blijven zo met de auto bereikbaar.

Bushaltes

De bushaltes van De Lijn zijn verplaatst naar het Hoppinpunt aan het ziekenhuis. Vanaf de huidige haltes in de Dorpsstraat zijn deze te voet en met de fiets het best bereikbaar via de doorgang tussen Totch en Servilex. De route wordt aangegeven. Opgepast: voetgangers en fietsers moeten de tunnel onder de Ringlaan nemen om naar de bushalte of het ziekenhuis te gaan. De rotonde op de Ringlaan aan het ziekenhuis is verboden voor voetgangers en fietsers.

Wanneer deze fase is afgerond, zijn de werken meteen ook op een keerpunt. De nadruk ligt vanaf dan op de aanleg van de nieuwe wegen en pleinen. Zonder tegenvallers is het nieuwe binnengebied begin december klaar.

Alle info over de wegenwerken in Pelt zijn te vinden op www.gemeentepelt.be/wegenwerken .

Gepubliceerd op vrijdag 8 september 2023 12.27 u.
;