Educatief dienstencentrum Hoekstraat geopend

In Pelt is het nieuwe diensten- en opleidingscentrum op de site SYNTRA officieel in gebruik genomen. De nieuwe vestiging in de Hoekstraat is één van de epicentra voor vorming en opleiding in Noord-Limburg.

Daarnaast biedt het gebouw ook onderdak aan de diensten van Welzijnsregio Noord-Limburg, Gezin Centraal Noord-Limburg, de VDAB en Basiseducatie LiMiNo.

Met dit nieuwe project, een gezamenlijke realisatie van de gemeente Pelt en SYNTRA, is een investering gemoeid van ruim 6 miljoen euro.

Voor SYNTRA Limburg betekent deze nieuwbouw extra mogelijkheden om een innovatieve opleidingsomgeving uit te bouwen in Pelt. De focus zal liggen op creatieve opleidingen in bouw, design, interieur en mode.

Ook Welzijnsregio Noord-Limburg, het samenwerkingsverband van de 8 Noord-Limburgse lokale besturen zal haar intrek nemen in de nieuwbouw, samen met de pas opgerichte dienst Gezin Centraal Noord-Limburg.

De derde partner die van hieruit zijn dienstverlening zal ontplooien is de VDAB, met de Werkwinkel en een opleidingsaanbod voor werkzoekenden.

Ten slotte zal Basiseducatie LiMiNo (Limburg Midden, Noord) haar administratie hier onderbrengen, samen met het opleidingsaanbod voor Pelt.

Met de gezamenlijke huisvesting van al deze diensten op één centrale en vlot toegankelijke locatie, speelt Pelt voortaan een sterke regionale rol op het vlak van vorming, opleiding, tewerkstelling en ondersteuning van gezinnen. Bovendien zorgt de centralisering voor een kostenefficiëntere werking van deze diensten en voor een vlottere dienstverlening aan cursisten, werkzoekenden en andere gebruikers.

In 2014 werd de basis van dit project gelegd met een samenwerkingsovereenkomst tussen SYNTRA en de gemeente Neerpelt. Na het doorlopen van de procedures voor ontwerp en aanbesteding, begonnen de werken eind augustus 2017. Van de ruim 6 miljoen euro investeringen die met de bouw gepaard gaan, is twee derde door de gemeente gefinancierd en een derde door SYNTRA.

Het knappe project is gebouwd naar een ontwerp van p.Ed architecten en D&A architecten, door aannemers Janssen (ruwbouw), Delta Termic (HVAC en sanitair) Gielen Elektriciteitswerken. Vangeel Wegenbouw voerde het plan van Carlier voor de omgevingsaanleg uit.

Gepubliceerd op dinsdag 14 mei 2019 16.49 u.