Elektrificatie spoorlijn: fase Heggestraat

Fluvius (vroeger Infrax) voert in opdracht van Infrabel graafwerken uit in de Heggestraat voor de aanleg van de voedingskabels voor de elektrificatie van de spoorlijn Mol-Hamont. De werken duren naar schatting tot eind april. De parking van de NMBS is tijdelijk afgesloten.

Voor de hele duur van de werken geldt er in de Heggestraat eenrichtingsverkeer vanaf de Houtmolenstraat in de richting van de Over ’t Waterstraat. Dat is tot net voor de brug van de verbindingsweg. In de andere richting moeten zowel auto’s als fietsen omrijden via de Over ’t Waterstraat en de Zavelstraat.

Als gevolg van de werken zullen de parkeerplaatsen aan de stopplaats Overpelt vanaf 18 februari tot half maart niet bruikbaar zijn. Het alternatief is de parking van de NMBS aan de achterzijde van het station van Neerpelt. De reizigers kunnen dan daar de trein nemen. De parking is te bereiken via de Sellekaertsstraat, Skiffel en Boseind.

De fietsenstalling blijft wel steeds toegankelijk.

Na de Sellekaertsstraat is de Heggestraat de volgende fase van de werken voor de elektrificatie van de spoorlijn 19 Mol-Hamont. Dankzij deze elektrificatie zullen vanaf eind 2020 elektrische treinen kunnen rijden tussen Hamont en Mol en zal een rechtstreekse treinverbinding naar Brussel mogelijk worden.

Gepubliceerd op vrijdag 14 februari 2020 10.05 u.