Elektronische WinkelhierBon: veel gestelde vragen

Hoe koop je een elektronische WinkelhierBon?

Je kan een elektronische WinkelhierBon kopen aan de vrijetijdsbalie in CC Palethe (Jeugdlaan 2), ofwel gewoon vanuit je luie zetel. Wil je een WinkelhierBon van thuis uit kopen? Volg dan de volgende stappen:

 • Ga naar de website www.gemeentepelt.be/winkelhier
 • Klik op de knop 'Koop hier je WinkelhierBon'
 • Je komt nu op de website om de bon aan te kopen. Klik nu op 'aan winkelwagen toevoegen'
 • Klik op afrekenen
 • Vul je contact informatie in. Let wel: zorg dat je mailadres correct is ingevuld! Op dat mailadres zal je de WinkelhierBon ontvangen.
 • Rechts op het scherm zie je je aankoop. 
 • Klik onderaan de pagina op 'Ga naar betalen'
 • In de volgende stappen moet je de WinkelhierBon betalen.
 • Op het opgegeven mailadres ontvang je je WinkelhierBon waarmee je terecht kan bij tal van Peltse handelaars.
 • Wanneer je de bon hebt kan je de bon afprinten ofwel digitaal inscannen in de Pelt App. Deze app is te vinden in Playstore (android) en App store (iOS). Via de knop 'cadeaubon' kan de QR-code van je WinkelhierBon inscannen. Zo zie je metten de waarde die de bon heeft en hoe lang de bon nog geldig is.

Hoe besteed ik een WinkelhierBon bij een van de deelnemende handelaars?

Ga naar een van de deelnemende Peltse handelaars en kies voor de producten van je keuze. Bij het afrekenen vermeld je bij de handelaar dat je een WinkelhierBon wil besteden.

Je kan je WinkelhierBon ofwel op papier ofwel digitaal (via de Pelt App) aanbieden bij je handelaar. Hij of zij scant dan de QR code in die op de bon staat en drukt het bedrag in dat je zal moeten betalen. Na de betaling kan je eventueel aan de handelaar vragen hoeveel waarde er na de aankoop nog op de WinkelhierBon over is.

Moet je je bedrag van de WinkelhierBon in één keer besteden?

Nee, je mag dit in verschillende keren besteden. Stel dat je een bon hebt van 50 euro, dan kan je 23 euro in een bepaalde zaak besteden en de nog resterende 27 euro op je bon bijhouden om andere zaken bij de Peltse handelaars op een andere keer aan te kopen.

De QR-code die op je bon staat, kan je vergelijken met een portefeuille waarin een waarde zit. Je kan dezelfde QR-code blijven gebruiken tot die 'op' is. Je blijft dus steeds dezelfde bon presenteren bij betaling aan de handelaar tot dit niet meer lukt.

Hoe kan je zien hoeveel geld er nog op mijn WinkelhierBon staat en hoelang mijn bon nog geldig is?

Om de waarde van je WinkelhierBon te kennen, moet je de Pelt App op je smartphone installeren. De app is te vinden in Playstore (android) en App store (iOS).

Via de knop 'cadeaubon' kan de QR-code van je WinkelhierBon inscannen en zie je de waarde op de bon en hoe lang de bon nog geldig is.

Je kan ook steeds bij het besteden van je WinkelhierBon aan de handelaar vragen wat de resterende waarde is en hoelang de bon nog geldig is.

Ik heb een WinkelhierBon online aangekocht maar ik vind niets terug in mijn mailbox. Wat moet ik doen?

Het kan zijn dat je bon tussen je ongewenste e-mails in de SPAM- folder terecht is gekomen, dus neem daar zeker een kijkje. De e-mail is afkomstig van no-reply@cirklo-light.com.

Vind je de bon toch niet terug in de SPAM-folder? Stuur dan een e-mail naar via support@cirklo-light.com met vermelding van je naam, over welke bon het gaat, de waarde van de bon, hoeveel je betaalde en het ordernummer. Het team van CirkloLight (partner van de WinkelhierBon) zoekt dan samen met jou naar een oplossing.

Ik ben mijn WinkelhierBon kwijt geraakt en er staat nog winkelwaarde op. Wat moet ik doen?

In geval van verlies van je bon stuur je een e-mail naar support@cirklo-light.com. Zij doen een korte check en sturen je dan een nieuwe bon op met de resterende waarde.

Kan je nog steeds een elektronische WinkelhierBon aankopen op papier, bijvoorbeeld als cadeau?

Dat kan absoluut! Je kan dan best even langs gaan bij de Vrijetijdsbalie in CC Palethe (Jeugdlaan 2). Daar kan je de bonnen ook aankopen. Je krijgt er naast de geprinte bon met de QR-code ook een cadeauverpakking op maat mee.

Op welke manieren kan je de WinkelhierBon laten scannen bij betaling?

Je hebt je bon aangekocht via de webshop?

Je kan met de bon betalen door de QR-code op volgende manieren te laten scannen:

 • aan de hand van de e-mail die je hebt ontvangen (bevestiging na aankoop) en die de eigenlijke QR-code bevat
 • druk bovenstaande e-mail af en je kan de bon QR-code ook op papier presenteren
 • scan de QR-code in via de Pelt-app op je Smartphone en laat die zo scannen door de handelaar

Je hebt de bon aangekocht bij de Vrijetijdsbalie of je hebt de bon op papier cadeau gekregen?

 • ga gewoon met dit papieren exemplaar naar de handelaar & laad de QR-code scannen bij betaling
 • of scan de QR-code in via de Pelt-app op je Smartphone en laat die zo scannen door de handelaar

Ik heb geen smartphone maar ik wil toch een elektronische WinkelhierBon kopen. Kan dat?

Geen probleem. Je moet helemaal geen smartphone hebben om een cadeaubon van jouw stad/gemeente te kunnen aankopen. De webshop is namelijk zowel toegankelijk voor desktop (PC, computer, ...) als voor mobiele apparaten (smartphone, tablet, ...). Heb je een keer een bon aangekocht via de webshop, dan kan je de bon gebruiken bij de handelaars (zie boven)

Heb je geen van bovenstaande toestellen of geen internet connectie? Geen probleem! Je kan steeds naar de Vrijetijdsbalie in CC Palethe (Jeugdlaan 2) gaan om daar ter plekke een bon aan te kopen. 

Op welke manier kan ik een elektronische WinkelhierBon invoegen in de Pelt app?

 • Eerst en vooral moet je dan de Pelt app downloaden op je smartphone. Tik 'pelt app' in op Google en kies voor de toepassing (Android/Apple) op welk soort smartphone je de app wil gebruiken.
 • Eens je de app hebt gedownload, verschijnt het Pelt-icoontje op je smartphone. Dat verwijst naar de Pelt app.
 • Als je de app open klikt, kies je voor de optie 'cadeaubon'.
 • In het volgende scherm klik je op de knop 'cadeaubon scannen'.
 • Daarna scan je de QR-code die op je aangekochte bon staat. En klaar! Je bon staat nu geregistreerd in de Pelt app. De QR-code op je app kan je aanbieden wanneer je bij een handelaar van je keuze wil betalen. Bijkomende handigheid: in de app kan je ook meteen bekijken hoelang je bon nog geldig is en hoeveel waarde er nog over is op je bon.
;