Extra periodes voor uitleen elektrische bakfietsen

Sinds het voorjaar van 2022 leent de gemeente bij wijze van proefperiode drie bakfietsen uit voor telkens drie weken: twee family bikes en één cargo bike. Omwille van de grote vraag wordt de proefperiode verlengd.

Het project is een overweldigend succes. De fietsen zijn bijna constant in roulatie geweest en heel wat Peltenaren hebben er al mee kunnen kennismaken.

In principe is de proefperiode nu afgelopen, maar omwille van de grote vraag zal de gemeente de bakfietsen nog twee extra periodes ter beschikking stellen voor wie gratis wil proefrijden. Eén family bike en de cargo bike zijn nog ter beschikking vanaf respectievelijk 28 januari en 18 februari, telkens voor drie weken.

Daarna zullen de drie bakfietsen in een deelsysteem worden geplaatst, zodat je de bakfiets kan huren wanneer je hem nodig hebt.

Heb je interesse? Ga dan naar www.gemeentepelt.be/bakfietsen en kijk hoe je een bakfiets kan lenen.

Gepubliceerd op vrijdag 20 januari 2023 12.07 u.