Geen klok-down. De beiaard speelt voort.

Beiaardier Jan Verheyen speelt tijdens de periode dat de coronamaatregelen gelden, elke zaterdag en zondag om 11 uur een concert op de beiaard.

Als alle concertzalen dicht moeten blijven, blijft enkel nog de beiaard over. Om naar de beiaard van de Sint-Niklaaskerk te luisteren hoef je immers niet samen te scholen. Je kan rustig wandelen (met de nodige sociale afstand) of luisteren van thuis uit met je raam open. Als de beiaardtoren niet op wandel- of fietsafstand van je huis ligt, kom dan zeker niet met de auto naar de toren, want je kan gewoon thuis genieten van het concert omdat we het live uitzenden via Facebook.

Je kan ook een inbreng hebben in het programma dat er gespeeld wordt. Wil je een nummer aan iemand opdragen? Wil je de zorgsector een hart onder de riem steken met een speciaal lied? Wil je eens horen hoe je favoriete song op klokken klinkt? Daag onze beiaardier uit en dien je verzoeknummer in via www.gemeentepelt.be/verzoeknummerbeiaard. In de mate van het mogelijke speelt de beiaardier jouw lied.

Zo lang de corona-maatregelen duren, speelt beiaardier Jan Verheyen zowel op zaterdag als op zondag om 11 uur een concert van een half uur. Alleen op zaterdag 11 april wordt er niet gespeeld, want dat is Stille Zaterdag. Een dag later is het Pasen en dan zijn de klokken terug van Rome. Je kan het eerste concert (zaterdag 4 april om 11 uur) live volgen via de facebookpagina van de Gemeente Pelt.

Er is geen markt en geen zondagsmis, maar het geluid van de klokken klinkt hoopvol en verbindt mensen ook in tijden van crisis.

Gepubliceerd op donderdag 2 april 2020 22.06 u.