Gemeente Pelt gaat voor klimaatrobuuste tuinen

Na de hevige regenval van vorig jaar en de droogteperiodes en hittegolven van de afgelopen zomers is er meer dan ooit nood aan concrete acties voor het klimaat. Wie zijn tuin klimaatrobuuster wil maken, krijgt daarvoor een financiële stimulans van de gemeente.

Een tuin met aandacht voor het klimaat

Door het veranderende klimaat, is het belangrijk om je tuin zodanig in te richten, dat het niet alleen een zalige plek is om te vertoeven. Meer en meer mensen willen bij de aanleg van hun tuin aandacht besteden aan waterhuishouding, ontharding, biodiversiteit, schaduw, …

Neem een klimaattuincoach onder de arm

Maar omdat een dergelijke tuinaanleg enkel lukt met de nodige kennis van zaken, klop je best aan bij een professional. Daarom kun je als Peltenaar een beroep doen op een klimaattuincoach. Hij of zij maakt voor jouw tuin een vlekkenplan op maat, met aandacht voor alle bovenstaande aspecten. Zo’n advies kost 300 euro, maar je betaalt zelf slechts 75 euro. De overige 225 euro betaalt de gemeente.

Heb je interesse?

Registreer dan jouw kandidatuur via www.gemeentepelt.be/klimaattuinen. In totaal kunnen 50 Peltenaren gebruik maken van dit aanbod. Snel inschrijven is dus de boodschap.
Voor vragen kun je terecht bij anja.snoekx@gemeentepelt.be of surf je naar www.limburgseklimaattuinen.be

Gepubliceerd op woensdag 30 maart 2022 8.40 u.