Gemeente Pelt verwelkomt nieuwe Peltenaartjes met grote babyborrel

Zondagmiddag 21 mei vond in Pelt de grote gemeentelijke babyborrel plaats. In 2022 werd de gemeente liefst 302 kleine Peltenaartjes rijker. Daarom nodigde het gemeentebestuur deze baby’tjes en hun gezinnen uit voor een groot gezinsvriendelijk evenement.

Pelt organiseert al enkele jaren tijdens ‘de Week van de Opvoeding’ de grootste babyborrel van de omgeving. Dit jaar toverde het gemeentebestuur Cultuurcentrum het Dommelhof om tot een heus speelparadijs voor kinderen en een gezellige netwerkplek voor ouders.

Gemeentelijke diensten en partners zoals de bibliotheek, UiTPAS, Buitenschoolse opvang Pelterkids, Opvoedingswinkel Noord-Limburg, de Peltse Gezinsbonden, Pleegzorg en Huis van het Kind Pelt baten diverse infostands uit. Tijdens de Peltse Babyborrel wil Pelt verse ouders kennis laten maken met alle instanties die het opgroei- en opvoedingsgebeuren kunnen ondersteunen. Aanwezige mama’s, papa’s, pleegouders en pluspartners kregen bovendien de kans met elkaar te netwerken met een hapje of drankje erbij. Ze konden evenzeer in gesprek met de vrijwilligers van Wiegwijs, voor advies tijdens de eerste levensjaren van hun kind. Ook onthaalouders en medewerkers van kinderopvanginitiatieven waren aanspreekbaar.

Broertjes en zusjes konden zich amuseren bij allerlei kinderattracties, zoals: de schminkstand, het sprinkasteel, een wobbelparcours, de photobooth,… Ter animatie van de kinderen was er een uitgebreide meet en greet met gemeentelijke mascottes Mo en Flo en zorgde een balonnenclown voor opblaasbaar entertainment. Aanwezige gezinnen gingen naar huis met een leuk geschenkje.

Met haar kindvriendelijke ambities wil Pelt zich verder profileren als een sterke, kansrijke gemeente om in op te groeien, naar school te gaan, en zowel kwaliteitsvolle vrijetijdsbesteding als opvoedingsondersteuning te vinden.

Gepubliceerd op maandag 22 mei 2023 8.25 u.
;