Gemeente Pelt werkt op afspraak

Vanaf 6 januari werkt het gemeentebestuur van Pelt op afspraak. Zo kunnen inwoners een bezoek aan het gemeentehuis inplannen wanneer het voor hen uitkomt en zijn ze snel aan de beurt. Een afspraak maken kan vanaf nu online, telefonisch of aan het onthaal.

Snelle en efficiënte dienstverlening

De gemeente Pelt start met werken op afspraak om tegemoet te komen aan de vraag van inwoners om snel geholpen te worden en om op meer momenten in het gemeentehuis terecht te kunnen. Bovendien zal er efficiënter gewerkt worden. Zowel de betrokken medewerker als de burger kunnen de afspraak voorbereiden en de noodzakelijke informatie verzamelen.

3 manieren om een afspraak te maken

Een afspraak inplannen kan op drie manieren:

1. Plan je afspraak in via www.gemeentepelt.be/afspraak.
  2. Bel naar 011 94 94 94.
  3. Maak tijdens de openingsuren een afspraak bij het onthaal in het gemeentehuis op de Oude Markt of op het Kerkplein.

Vanaf nu kan je afspraken inplannen die plaatsvinden op of na 6 januari.

Wel/geen afspraak nodig

Je moet een afspraak maken om bijvoorbeeld een geboorte aan te geven, een elektronische identiteitskaart (eID), Kids-ID, internationaal paspoort of rijbewijs aan te vragen, een adres te wijzigen, een pensioenaanvraag te doen, voor een gesprek met het OCMW, voor info over een omgevingsvergunning …

Documenten afhalen kan zonder afspraak. Je kan hiervoor vrij langskomen in het gemeentehuis tijdens de openingsuren. Voor heel wat attesten en afschriften hoef je zelfs niet naar het gemeentehuis te komen. Je vraagt ze online aan via het thuisloket op de gemeentelijke website (www.gemeentepelt.be/attesten).

Voor een duidelijk overzicht en een antwoord op veelgestelde vragen ga je naar www.gemeentepelt.be/afspraak.

Onthaalbalies

De medewerkers van de onthaalbalies in de gemeentehuizen op de Oude Markt en op het Kerkplein staan steeds ter beschikking om een afspraak in te plannen, algemene informatie te verstrekken en een aantal documenten af te leveren. Je kan er vrij terecht tijdens de openingsuren. Schakel hen gerust in als je vragen hebt of hulp kan gebruiken.

Gepubliceerd op maandag 30 december 2019 10.48 u.