Betaalbare vrije tijd

Test of je in aanmerking komt voor een tussenkomst

Heb je een UiTPAS? Dan kan je misschien gebruik maken van een verminderd tarief. Meer info vind je op www.gemeentepelt.be/uitpas

Iedereen heeft behoefte aan ontspanning in de vorm van een uitstap, sporten, een
theatervoorstelling, … Jammer genoeg kunnen deze activiteiten een grote hap uit je budget nemen en soms kies je misschien daardoor om er niet aan deel te nemen.

Er bestaan echter betaalbare oplossingen, die niet altijd even goed gekend zijn. Eén van de initiatieven die je zeker moet onthouden is Rap op Stap . Rap op Stap is een organisatie die samen met jou op zoek gaat naar betaalbare uitstappen en activiteiten. Vind je het moeilijk om de stap te zetten naar deze organisatie, dan kan je altijd een beroep doen op de maatschappelijk assistenten van het OCMW. Zij zullen jou ondersteunen in je aanvraag.

Maar ook vanuit het OCMW bestaan er betaalbare oplossingen om vrije tijd aangenaam in te vullen. Er kan een tussenkomst voorzien worden voor deelname aan sportverenigingen, jeugdbewegingen, of culturele activiteiten van bijvoorbeeld CC Palethe. Aan deze tussenkomst worden een aantal voorwaarden gekoppeld. Je kan steeds contact opnemen met het OCMW om na te gaan of je in aanmerking komt voor een tussenkomst.

Test zelf of je in aanmerking komt voor een tussenkomst

Wil je weten of je in aanmerking komt voor een tussenkomst? Gebruik dan de tool op deze pagina om op basis van je gezinssituatie en inkomsten te berekenen of je mogelijk een tussenkomst kan krijgen. 

Je kan op het einde van de berekening aangeven of je een afspraak wil met Debbie Esch. Zij kan dan verder met je bekijken waar je precies recht op hebt.

Test of je in aanmerking komt voor een tussenkomst

Ken je alle tegemoetkomingen en voordelen waar je recht op hebt? Ben je geïnteresseerd om beroep te doen op deze sociale voordelen? 

Dikwijls worden deze niet automatisch toegekend. En omdat er zoveel verschillende premies en voordelen zijn, is het niet gemakkelijk om je rechten volledig uit te putten. Klik hieronder op de balk om per sector je rechten te bekijken (zowel op federaal, Vlaams, provinciaal als gemeentelijk vlak) op alle mogelijk vlakken. Niet enkel op gebied van vrije tijd, maar ook arbeid, vervoer, wonen, energie, inkomen, onderwijs, ...

Als je hierover vragen hebt, kan je ook steeds contact opnemen met een van de maatschappelijk assistenten van het OCMW. Zij zullen samen met jou uitzoeken welke jouw rechten zijn.

Rechtenverkenner

;