Holvenstraat krijgt fietssuggestiestroken

Vanaf maandag 20 mei krijgt de Holvenstraat een opknapbeurt. Belangrijk is dat de gemeente van de gelegenheid gebruik maakt om de weg veiliger te maken voor de zwakke weggebruiker. De weg krijgt aan beide zijden een fietssuggestiestrook.

Deze stroken in rode slem zorgen voor een visuele versmalling van de rijweg en dat moet de snelheid van de voertuigen verlagen.

Gedurende de werken is voor doorgaand verkeer tussen de Napoleonweg en de Astridlaan een omleiding voorzien. Voor plaatselijk verkeer is er in de verschillende fasen van de werken een plaatselijke omleiding voorzien.

Eerst zal de aannemer een bestaande doorsteek van een gracht onder de Holvenstraat vernieuwen. Als gevolg daarvan zal de weg onderbroken zijn. Plaatselijk verkeer zal gedurende een tweetal weken moeten omrijden via de Esstraat.

Vervolgens worden plaatselijke herstellingen aan boordstenen, asfalt en straatkolken uitgevoerd en scheuren in het wegdek opgevuld. Daarna komen er aan beide zijden van de weg rode fietssuggestiestroken van 1,2 meter breed. De rijweg zelf krijgt ook een nieuwe zwarte slemlaag.

Werk in fasen

De plaatsing van de slem gebeurt in fasen. Waar een fase aangelegd wordt, zal er geen enkel autoverkeer mogelijk zijn tijdens de werkuren. De fasen en perioden kunnen momenteel nog niet worden vastgelegd . Het aanleggen van een slemlaag is immers zo sterk afhankelijk van het weer, dat een planning lang op voorhand weinig zinvol is.

Gepubliceerd op vrijdag 17 mei 2019 11.46 u.