Hondenlosloopzone “Aan de Leukens”

Agentschap voor Natuur en Bos richtte in samenwerking met de gemeente Pelt ter hoogte van het doodlopend stuk van de Parkoever een hondenlosloopzone in. Dit is een omheinde zone waar honden, steeds onder het waakzame oog van hun baasje, in alle veiligheid los kunnen rondlopen en spelen. 

De hondenlosloopzone van 2,5 hectare groot is mooi gelegen in het bos tussen de Parkoever, Fabrieksstraat, Duinenstraat en Bergeykseweg. De zone werd omheind met 772 meter schapendraad en is open genoeg om je honden goed te kunnen blijven zien. Er is ook een zitbank om even uit te rusten. Er zijn twee toegangspoortjes en een kleine parking langs de Parkoever. De locatie van de hondenzone werd gekozen omwille van de toegankelijkheid, bereikbaarheid, grootte en centrale ligging van het bos.

Bij een hondenlosloopzone gelden een aantal spelregels. Zo is elke begeleider van een hond zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor het gedrag van zijn hond en dienen “ongelukjes” verwijderd te worden.

Een overzicht van alle hondenzones kan je vinden op de website www.natuurenbos.be/hondenzones. Meer informatie over de redenen waarom honden aan de leiband moeten in bos en natuur, lees je op www.natuurenbos.be/hondenaandeleiband.