Houtmolenstraat onderbroken tot na de winter

De Hofweg en het stukje Houtmolenstraat vanaf de Hofweg tot aan de spoorwegovergang worden heraangelegd. De Houtmolenstraat zal als gevolg daarvan ter hoogte van de overweg in ieder geval tot na de winter afgesloten zijn voor alle verkeer.

Doorgaand verkeer rijdt best om via de N74 Noord-Zuidverbinding en de N790 (de verbindingsweg tussen de Noord-Zuid en rotonde Gamma). De Leopoldlaan gebruiken als alternatieve route is zeker geen goed idee.

De werken maken deel uit van de aanleg door Fluvius (vroeger infrax) van de voedingskabels voor de elektrificatie van de spoorlijn Hamont-Mol. Vanaf de hoogspanningspost in de Haltstraat worden dikke kabels in een sleuf gelegd tot aan de nieuwe tractiepost van Infrabel in het station van Neerpelt. De Hofweg ligt op dit tracé en moet sowieso worden opgebroken. Omdat de weg toch opgebroken is, wordt meteen de versleten riolering vervangen en worden ook alle andere nutsleidingen vernieuwd. 

Klik hier om alle informatie over de kabelwerken van Fluvius, de heraanleg van de Hofweg en de omleidingen te raadplegen. Je vindt de info vooral in de bijlagen onderaan de pagina.

Klik hier om het signalisatieplan en de omleiding te raadplegen.

 

 

Gepubliceerd op vrijdag 27 september 2019 9.21 u.