Huisvuilzakken afhalen van 10 tot 20 februari

De gemeente organiseert van 10 tot en met 20 februari in elke woonkern een bedelingsdag voor het afhalen van het tegoed aan huisvuilzakken. Je kan er steeds terecht tussen 15.30 en 18.30 uur. Het is belangrijk om je elektronische identiteitskaart bij te hebben.

Je kan terecht op volgende plaatsen:

• maandag 10/2: patio gemeentehuis Kerkplein (ingang via Kerkstraat)
  • dinsdag 11/2: basisschool Helibel Sint-Huibrechts-Lille, Sint-Hubertusstraat 3
  • woensdag 12/2: ontmoetingscentrum Pax, Grote Heide 16
  • donderdag 13/2: basisschool Boseind, Lepelstraat 23
  • vrijdag 14/2: basisschool Helibel Herent, Herent 122
  • maandag 17/2: Pelle Melle (Valentijnszaal), Dorpsstraat 58
  • dinsdag 18/2: Den Drossaerd, Parkstraat 21
  • woensdag 19/2: sportaccomodatie de Es, Esstraat
  • donderdag 20/2: De Schakel, Leukenstraat 29

Je hoeft ze niet per se in de eigen woonkern af te halen. Je kan gewoon overal terecht, zoals het jou het beste uitkomt.Je kan je tegoed aan huisvuilzakken vanaf 10 februari ook het hele jaar door afhalen op de beide recyclageparken of bij een aantal handelaars:

• Kringwinkel ReTroFee (Staionsstraat 76)
  • Bioshop Klimop (Boseind 25)
  • Brico (Boseind 9)
  • Bakkerij Cash & Co (Lindelsebaan 254)
  • Apotheek Standaert (Heerstraat 5).

Vanaf dit jaar krijg je grijze huisvuilzakken, gemaakt van gerecycleerd plastic. Voor grijze zakken kunnen alle kleuren recycleerbaar materiaal gebruikt worden, daarom zijn ze niet langer bordeauxkleurig. De nuttige inhoud van de zakken is even groot, maar ze moeten wel anders gesloten worden. Je mag de bordeaux zakken blijven gebruiken. Maak ze eerst op, voor je aan de grijze zakken begint.

Klik hier als je alles wilt weten over de huisvuilzakken.

Gepubliceerd op vrijdag 7 februari 2020 11.45 u.