Huur blustoestellen

De Hulpverleningszone Noord-Limburg beschikt over een beperkt aantal blustoestellen die geleend kunnen worden door de organisatoren van evenementen.

Wat moet ik doen?

Als organisator moet je het gewenste aantal en type toestellen reserveren bij de brandweer. Op deze manier kan er ook steeds tijdig meegedeeld worden wanneer er geen blustoestellen meer beschikbaar zijn op het aangevraagde moment, want de voorraad is gelimiteerd. Zonder reservatie zullen blustoestellen niet meer uitgeleend worden.

De gereserveerde blustoestellen moet je ophalen de laatste werkdag voor en terugbrengen op de eerste werkdag na het evenement/activiteit en dit op de hoofdpost van brandweer Lommel, Norbert Neeckxlaan 52 (werkuren: 8.00 -20.00 uur). Enkel de duur van het evenement zal aangerekend worden aan de organisator. Bij het laattijdig terugbrengen van de toestellen zullen ook de bijkomende dagen aangerekend worden (ook indien de blustoestellen gratis werden toegekend).

Kostprijs

Huurbedrag per dag. In functie van het type evenement kan het gemeentebestuur beslissen om deze gratis ter beschikking te stellen. Hiervoor dient de organisator een aparte aanvraag te richten aan het gemeentebestuur. Indien blustoestellen gebruikt of beschadigd worden, wordt de kostprijs voor de hervulling en/of herstelling aangerekend aan de organisator.