Infoavond nieuwe isolatienormen appartementen

Op maandag 23 september 2019 organiseert de gemeente Pelt in samenwerking met DuBoLimburg een infoavond over de nieuwe normen rond duurzaamheid waaraan appartementen binnenkort moeten voldoen.

De infosessie is bedoeld voor eigenaars, bewoners, syndici, makelaars, … van ‘oudere’ appartementsgebouwen in Pelt die gebouwd zijn voor 2005.

Momenteel moeten appartementen al een bepaalde woonkwaliteit bieden. Vanaf 1 januari 2020 komen daarbij normen voor dakisolatie. Tegen 1 januari 2023 met een appartement bovendien dubbel glas hebben in de woonkamer, de slaapkamers en de badkamer.

Een appartement dat niet voldoet, kan strafpunten krijgen. In het geval van dakisolatie geldt dat zelfs voor alle appartementen in eenzelfde gebouw. Uiteindelijk kan een woning zelfs ongeschikt worden verklaard.

De gemeente wil samen met DuBoLimburg de mensen een stap verder laten gaan en ervoor ijveren dat appartementen al voldoen aan de EPB-eisen van 2021. EPB staat voor EnergiePrestatie en Binnenklimaat. Nu investeren en alles in een keer grondig aanpakken zorgt ervoor dat men ook in de toekomst in orde is.

Met dat voor ogen organiseert de gemeente een informatieavond. Deze infosessie wil de mensen informeren over de wijziging van de wetgeving rond appartementen. Ze wil ook laten zien wat eigenaars moet doen om aan de nieuwe normen te voldoen, hoe ze hun gebouw kunnen renoveren met de ondersteuning van duboLimburg, welke subsidies hiervoor bestaan, welke rechten en plichten huurders en verhuurders hebben. 

Gepubliceerd op dinsdag 10 september 2019 14.22 u.