Investeerder gezocht voor herbestemming Hobos

In opdracht van de Vlaamse Overheid en gemeente Pelt, die beide eigenaar zijn, zoekt Natuurinvest een ondernemer en/of investeerder om het unieke gebouwencomplex te renoveren en restaureren met het oog op een duurzame herbestemming.

Er wordt gemikt op een (deels) publieksgerichte invulling waarbij de natuurbeleving van de bezoeker ten goede komt. Denk aan cohousing, B&B, coworking, begeleid wonen, … of uw eigen innovatief idee.

De gebouwen maken deel uit van een landgoed met een heel bijzondere waarde vanuit landschappelijk en vooral cultuurhistorisch oogpunt. De voorbije eeuwen heeft het landgoed een rijke geschiedenis opgebouwd. De historiek van het Hobos start minstens in 1524 en mogelijks nog eerder. In de tweede helft van de 18de eeuw woonde er J.M. Clercx, beter bekend – of berucht - als Drossaard Clercx, de rechter die de laatste Limburgse bokkenrijders inrekende.

In 2011, na het overlijden van de laatste bewoonster, werd het domein met de gebouwen aangekocht door de Vlaamse Overheid en (toen nog) de gemeente Overpelt.

Meer informatie over het opzet en de procedure vind je hier: www.natuurlocaties.be/vastgoedconcessies/hoeve-het-hobos-pelt

De uiterste datum voor het indienen van een bieding is 28 juni 2021 om 11u.

Gepubliceerd op donderdag 6 mei 2021 15.48 u.