Lente brengt einde meeste wegenwerken in Pelt

Vanaf vrijdag 7 februari is de Sellekaertsstraat weer over de volle lengte in de beide richtingen open. De werken van fluvius voor de aanleg van de kabels voor de elektrificatie van de spoorlijn Mol-Hamont zijn er afgerond. Intussen naderen ook de andere wegenwerken in Pelt hun voltooiing.

De elektrificatiewerken zullen zich naar de zone Heggestraat verplaatsen. Een planning hiervoor wordt momenteel opgemaakt. Bewoners worden door de aannemer op de hoogte gebracht wanneer de werken beginnen.

In de Leopoldlaan worden de fiets- en voetpaden en plantvakken aangelegd. De afwerking van het wegdek met de toplaag asfalt is voor half maart. In de loop van de tweede helft van maart zal de weg dan helemaal klaar zijn. En dat is dan volledig volgens de voorziene planning, namelijk het voorjaar van 2020.

Aan de Lindelsebaan legt de aannemer de laatste stukken voetpad. Dat is tussen de Swillenstraat en Voorhasselt. De Watergroep werkt nog aan de waterleiding tussen Voorhasselt en de Ringlaan. Het terugleggen van de stoepen op dat gedeelte is voor de Watergroep. Ook dit werk zal half maart klaar zijn. Later, zodra het weer het toelaat (april-mei) krijgen de fietspaden een rode slemlaag en de rijweg een bestrijking.

Deze bestrijkingen moeten ook nog gebeuren op de buitenzijde van de Ringlaan. Ook daar is het enkel nog wachten op de juiste weersomstandigheden.

In de Hofweg werden pas de kantstroken in beton getrokken en wordt de wegfundering aangelegd. Er kan afgewerkt worden zodra de asfaltcentrales terug asfalt leveren.

Samengevat zullen met de komst van de lente veel van de huidige wegenwerken in Pelt afgerond zijn. 

Foto: de werken aan de Leopoldlaan.

Gepubliceerd op donderdag 6 februari 2020 13.34 u.