Lindelsebaan: heraanleg stoepen

VOORTGANG VAN DE WERKEN

UPDATE 17/12/19

tijdens de kerstvakantie is de weg open in beide richtingen; daarna is er eenrichtingsverkeer op het laatste gedeelte van de werken. Dat is vanaf de Stalmanstraat tot aan de Astridlaan.

Daar heeft de Watergroep voor haar gedeelte van de opdracht momenteel de bermen opgebroken, zodat de aannemer er vanaf 6 januari kan beginnen aan de nieuwe stoepen. Die nieuwe stoepen zijn bij het begin van de vakantie klaar tot aan de Heidestraat. Het gedeelte tussen de Heidestraat en de Stalmanstraat behoort tot de opdracht van De Watergroep.

UPDATE 24/10/19

de werken op de Lindelsebaan situeren zich momenteel vanaf de Koningsstraat tot iets voorbij de Neuserdijk. Vermoedelijk rond midden december is de laatste fase van Stalmanstraat tot Rijmenstraat aan de beurt. Deze werken duren in principe tot aan de kerstvakantie. Op het gedeelte waar gewerkt wordt, kan enkel in de richting van Eksel gereden worden.

UPDATE 05/08/19

Aan de Lindelsebaan komt de komende periode het gedeelte tussen de Gortenstraat en de Koningsstraat aan de beurt. Er geldt over dit gedeelte eenrichtingsverkeer in de richting van Eksel. Er wordt aan de stoepen gewerkt, mar ook nog aan de nutsleidingen.

UPDATE 5/7/19

De stoepen zijn klaar vanaf de Moldershoevenstraat tot aan de Vrenenstraat Daar kan het verkeer weer in twee richtingen rijden. Na het bouwverlof volgt het gedeelte tussen de Gortenstraat en de Koningsstraat. Het eenrichtingsverkeer in de richting van Eksel blijft over dit deel ook tijdens het bouwverlof gelden.

Tussen de Vrenenstraat en de Gortenstraat gebeuren enkel werken in opdracht van de Watergroep. Iedereen krijgt er een nieuwe huisaansluiting. Daarna worden de bestaande stoepen hersteld.

Eenrichtingsverkeer in verschillende fases

Om de voetpaden te kunnen aanleggen is het nodig om in de werkzone eenrichtingsverkeer in te stellen. Dit eenrichitngsverkeer gaat in de richting van Eksel.

Voor het doorgaand verkeer richting Overpelt is er een omleiding via de Noord-Zuidverbinding. De handelaars die zich in de werkzone op de Lindelsebaan bevinden, zullen steeds bereikbaar zijn via een plaatselijke omleiding.

Gelijktijdig met deze wegenwerken zullen er werken uitgevoerd worden door de nutsleidingen.

Er is een fietsomleiding voorzien via de Hoevenstraat tussen de Moldershoevenstraat en Pijpenstraat.

Heraanleg kruispunt met Kleinmolenstraat/Hobosstraat

Bij de herinrichting van de Lindelsebaan werd ook een heraanleg van het kruispunt met de Kleinmolenstraat en Hobosstraat voorzien. Dit kruispunt fungeert als een druk oversteekpunt op het fietsroutenetwerk en krijgt daarom een fietsveilige inrichting. Het kruispunt is inmiddels weer open.

Meer info

Wens je meer info over deze werken, dan kan je contact opnemen via wegenwerken@gemeentepelt.be of op 011 94 94 94.