Mondmasker verplicht op de markt

Vanaf zaterdag wordt de verplichting om een mondmasker te dragen uitgebreid. Wie naar de zaterdagmarkt komt, moet dus een mondmasker opzetten.

Verstrengde maatregelen

Wegens het stijgend aantal coronabesmettingen verstrengde de Nationale Veiligheidsraad enkele maatregelen. Vanaf zaterdag wordt de mondmaskerplicht uitgebreid naar markten, openbare gebouwen en horecazaken. Dit betekent dat op de zaterdagmarkt in het centrum van Neerpelt en op de donderdagmarkt in het centrum van Overpelt een mondmasker verplicht is.

Geen Teutenmarkt

Normaal gezien zou zondag de eerste Teutenmarkt van het jaar plaatsvinden op het dorpsplein van Sint-Huibrechts-Lille. Het gemeentebestuur besliste om dit evenement af te gelasten.

Volleybalclub Pelt liet inmiddels weten dat ook het beachtornooi van aanstaande zondag niet zal doorgaan. De Pelter Fietsslinger werd eerder al geannuleerd.

Maandag zal het College van Burgemeester en Schepenen zich buigen over kermissen van Sint-Huibrechts-Lille en Lindelhoeven, die normaal plaatsvinden van 16 tot 18 augustus.

Cruciale weken

“We zitten duidelijk in een cruciale fase”, zegt burgemeester Frank Smeets. “Niemand wil terug naar de situatie van dit voorjaar, dus het is nú dat we onze sociale contacten drastisch moeten beperken. Ik roep dan ook alle Peltenaren op om de handen te wassen, afstand te houden van elkaar en een mondmasker te dragen op drukke plaatsen. Werk mee wanneer de horeca-uitbaters je contactgegevens vragen. En voel je je ook maar een klein beetje ziek, blijf dan thuis en bel je huisarts”, besluit de burgemeester.

Gepubliceerd op vrijdag 24 juli 2020 11.45 u.