Mooimakers

Word Mooimaker in Pelt

Stoor jij je ook aan het afval in je buurt en wil je de gemeente helpen om dit afval op te ruimen en de omgeving voor iedereen mooier te maken? Word dan Mooimaker.

Mooimakers zijn vrijwilligers die minstens 1 keer/maand zwerfvuil opruimen in de buurt waar ze wonen en hiervoor opruimmaterialen krijgen van de gemeente Pelt. Een Mooimaker kiest zelf wanneer hij/zij opruimt. In Pelt deden al meer dan 130 gezinnen mee.

Hoe werkt het?

1. Registreer je als Mooimaker

Als Mooimaker registreer je zelf je opruimactie. Zo hebben de gemeente en OVAM (de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) een overzicht van waar opgeruimd wordt.

 Concreet:

  • Surf naar https://mooimakers.be;
  • Scroll een beetje naar onder en klik op 'Claim je opruimgebied';
  • Klik op ‘Opruimgebied registreren’;
  • Typ de straat van je vertrekpunt in -> teken het gebied waar je wil opruimen in; 
  • Geef je gebied een zelfgekozen naam;
  • Vul je gegevens in.

2. Materiaal

De gemeente Pelt ondersteunt Peltse Mooimakers met grijpstokken (zowel voor kinderen als volwassenen), fluovestjes, handschoenen en vuilzakken. Dit materiaal kan elke werkdag afgehaald worden aan het onthaal van het gemeentehuis aan de Oude Markt. 

Een afspraak maken is hiervoor niet nodig.

3. Wat doe ik met volle vuilzakken?

Volle vuilzakken mogen bij een openbare vuilbak gezet worden (als je die onderweg tegenkomt). De technische dienst van de gemeente doet wekelijks een vuilnisbakkenronde en ruimt de vuilzakken dan ook op.

Als er geen vuilbak in de buurt is, mag je dit melden via https://www.gemeentepelt.be/melding-doorgeven met een duidelijke omschrijving waar de technische dienst de vuilzakken kan ophalen. Probeer dit zo duidelijk en concreet mogelijk te doen, zodat de vuilzakken gemakkelijk terug te vinden zijn voor de medewerkers van de technische dienst.

4. Een bedankje voor jouw hulp

TIP: Iedere Mooimaker die zicht registreert via www.mooimakers.be ontvangt jaarlijks een beloning!

Nog vragen?

Ondervind je problemen of heb je nog vragen? Contacteer duurzaamheidsambtenaar Anja Snoekx via anja.snoekx@gemeentepelt.be of 011 94 93 63.

;