Nieuw subsidiereglement voor jubilerende verenigingen

De Peltse gemeenteraad van 25 april 2019 keurde een nieuw subsidiereglement goed voor jubilerende verenigingen.

Peltse verenigingen die een bestaansjubileum vieren van een veelvoud van 10, 25 of 50 – of 11 voor carnavalsverenigingen – kunnen de subsidie aanvragen. Zij kunnen dan 5 euro per bestaansjaar krijgen, met een maximum van 500 euro.

Beide voormalige fusiegemeenten Neerpelt en Overpelt gaven al een subsidie aan verenigingen ter ondersteuning van de viering van hun jubileum. De verschillende reglementen werden op elkaar afgestemd.

Vrijwilligers bedanken

De nieuwe gemeente Pelt wil de traditie voortzetten om verenigingen in de bloemetjes zetten voor hun jarenlange bijdrage aan de samenleving en om hun vrijwilligers bedanken voor hun belangeloze inzet. Het nieuwe subsidiereglement schept daar nu een kader voor.

Aanvragen kunnen gebeuren via www.gemeentepelt.be/jubileumsubsidies.

Gepubliceerd op vrijdag 26 april 2019 8.59 u.