Gemeente ondersteunt buurten die zorgen voor 'warme' inkleding

Het gemeentebestuur moedigt ook dit jaar de Peltse buurten aan om hun buurt op een sfeervolle manier in te kleden en zo voor warmte te zorgen tijdens de eindejaarsperiode. Voor een collectieve actie van een buurtvereniging ‘Warme buurten’ staat een ondersteuning klaar van 200 euro.

Pelt gaat ook dit eindejaar volop voor ‘warme buurten’. In deze periode is het hartverwarmend te zorgen voor veel sfeer, warmte en samenhorigheid. Daarom moedigen we de Peltse buurten aan om de buurt in te kleden met lampjes, kerstbomen, slingers, knutselwerkjes of andere leuke ideeën. Licht is een teken van verbondenheid en hoop, en dat doet deugd in deze donkere dagen.

Neem je ook een initiatief met je buurt? Collectieve acties van buurtverenigingen komen in aanmerking voor een ondersteuning van 200 euro. Buurtverenigingen kunnen hun actie alvast uitwerken en wanneer de buurt gezellig versierd is de aanvraag voor terugbetaling indienen via www.gemeentepelt.be/warmebuurt. Let op: ter bewijs wordt er bij de aanvraag een foto gevraagd van jullie inkleding. Maak dus zeker voldoende foto's! Uitbetaling van de subsidies is voorzien voor eind februari of begin maart.

Vergeet ondertussen ook niet om het contact met de mensen in je buurt te onderhouden. Kijk binnen je buurt of er mensen zijn die op een of andere manier hulp of een babbel nodig hebben. Op die manier breng je ook voor hen extra licht en warmte in hun hart.

Gepubliceerd op dinsdag 29 november 2022 10.59 u.