Oproep tweede workshop van Boseind Natuurlijk!

Op 20 juni is er een tweede workshop met de Boseindenaren in het project Boseind Natuurlijk!. Met dat project wil de gemeente, samen met de bewoners, Boseind op een duurzame manier wapenen voor de toekomst in een veranderend klimaat.

Heel wat buurtbewoners kwamen al meedenken tijdens een eerste workshop op 18 april. Die ging vooral over de verkeersstromen. Zo werden de routes die fietsers en auto’s het meest gebruiken binnen Boseind in kaart gebracht. Ook knelpunten zoals drukke of gevaarlijke kruispunten werden besproken. De plannen waarop de routes en knelpunten staan aangeduid, kan je bekijken op www.participelt.be/boseindnatuurlijk . Wie nog aanvullingen of bedenkingen heeft, kan ze daar achterlaten. Er staan er al heel wat op, maar iedereen mag gerust aanvullen. Het kan nog tot 2 juni.

De vraag die nu volgt is: hoe kan het beter? Om het antwoord daarop te zoeken, komt er op 20 juni een tweede workshop. Aan de hand van de routes en de knelpunten die in kaart gebracht zijn, wordt in deze workshop bekeken wat de ideale verkeerssituatie kan zijn. Dat is niet noodzakelijk meteen de meest realistische situatie, maar hoe meer bewoners en bezoekers van Boseind input en reacties geven, hoe dichter we kunnen komen bij een situatie waar de mensen zich in kunnen vinden.

Inschrijven voor de workshop van donderdag 20 juni kan op www.participelt.be/boseindnatuurlijk . Er zijn twee sessies (twee maal dezelfde). De eerste start om 18.30 uur, de tweede om 20.30 uur. Je kiest zelf aan welke sessie je deelneemt. De bewoners krijgen binnenkort nog een uitnodiging in de brievenbus.

Gepubliceerd op donderdag 16 mei 2024 12.42 u.
;