Peltse 80-plussers vieren feest in hun eigen kerkdorp

Alle Peltse 80-plussers worden dit voorjaar uitgenodigd voor een gratis feestje in hun eigen kerkdorp. Het feest is een samenwerking tussen de Peltse seniorenverenigingen, de SAMANA’s, CC Palethe en de gemeente Pelt. Op het programma van de meeste namiddagen staat een voorstelling van theater Muto,

De 80-plusnamiddagen zijn een vervolg op de bekende 80-plusfeesten die sinds 1998 door de Neerpeltse adviesraad voor medioren en senioren werden georganiseerd. Oorspronkelijk in de kerkdorpen, maar de laatste jaren voor de fusie in het Dommelhof omdat geen enkel ontmoetingscentrum groot genoeg was om goed 250 feestende senioren te verwelkomen.

Na de fusie koos Pelt ervoor om verder te werken met dit concept. Voor de coronapandemie werd eenmalig een centraal 85-plusfeest georganiseerd. Met de Peltse 80-plusnamiddagen keren we nu terug naar de roots. Op die manier bereiken we meer mensen én hebben ze de kans om de lokale verenigingen te leren kennen.

Op het programma van de meeste 80-plusnamiddagen staat een voorstelling van Theater Muto, die de aanwezigen op een leuke manier iets bijbrengt over valpreventie. Ondertussen kunnen onze Peltse 80-plussers met koffie, taart en sandwiches ouderwets bijpraten. De 80-plusnamiddagen zijn helemaal gratis.

Gepubliceerd op vrijdag 12 april 2024 12.48 u.
;