Pin- en pukcode

Bij je identiteitskaart, elektronische vreemdelingenkaart of kids-ID hoort een pin- en pukcode. Deze heb je nodig om de kaart te activeren, maar ook bij bijvoorbeeld een verhuizing of bij de online belastingaangifte my pension of andere overheidswebsites (verplicht in te loggen met uw identiteitskaart).

Wanneer je je pin- en pukcode niet meer kent, kan je een nieuwe aanvragen.

Wat moet ik doen?

Is je pincode geblokkeerd en wens je een nieuwe code? Maak een afspraak bij de burgerbalie.

Is je pincode nog geldig en wil je deze zelf wijzigen? Steek dan je identiteitskaart in je kaartlezer en wijzig je pincode met het programma 'eID viewer'.

Wanneer je een nieuwe pin- én pukcode nodig hebt, kan je deze aanvragen op de website van de FOD Binnenlandse zaken, hiervoor heb je ook een mailadres nodig.

Je kan ook nieuwe pin- én pukcode aanvragen bij de burgerbalie, mail een kopie van je identiteitskaart, elektronische vreemdelingenkaart of kids-id, samen met je adres en telefoonnummer door naar balie@gemeentepelt.be.  Zij vragen voor u de codes op.

Na een tweetal weken komen de nieuwe codes aan op het gemeentehuis. Wij brengen jou hiervan op de hoogte en maken meteen een afspraak zodat je deze kan komen afhalen.

Kostprijs

gratis

Wat meebrengen?

  • identiteitskaart, elektronische vreemdelingenkaart of kids-id
  • pukcode bij wijziging pincode (envelop die je gekregen hebt bij de aanvraag van je identiteitsdocument)