Pelt toont creatief talent tijdens poëzieweek

Pelt toont tijdens de poëzieweek, die nog loopt tot 3 februari, het creatief talent in onze gemeente. Niet minder dan 38 korte gedichten van Pelts talent prijken volgende week op de publiciteitsborden en in bib Palethe. Daarnaast kan je genieten van warme 'poëziefilmpjes' die de bib maakte

Lichtbordgedichten

De elektronische lichtborden in Pelt worden volgende week een hele week vrij gehouden voor woordkunst van eigen bodem. Enkele weken terug deed de Peltse bibliotheek een oproep om een ‘lichtbordgedicht’ te schrijven van maximum vijf regels van telkens niet meer dan 15 tekens. Een moeilijke opdracht die echter massaal werd opgepikt. Niet minder dan 38 lokale poëten stuurden hun inzending binnen. Ook de Peltse lagere en middelbare scholen droegen hun steentje hiertoe bij. Naast de lichtborden kan je alle lichtbordgedichten ook bewonderen op het grote scherm in bib Palethe.

Poëziefilmpjes

Ondertussen ging bib Pelt samen met enkele enthousiaste vrijwilligers aan de slag om warme ‘poëziefilmpjes’ te maken. De filmpjes komen in de plaats van de jaarlijkse poëzienamiddag die de bib normaal organiseert voor de bewoners van rusthuis Sint-Jozef en de cursisten van Basiseducatie. Omdat door de coronamaatregelen zo’n activiteiten momenteel niet haalbaar zijn, kan nu iedereen van de poëziefilmpjes genieten. Of hoe een nadeel plots een voordeel kan worden.

De filmpjes stralen de schoonheid van een gedicht uit, samen met warmte, genegenheid en spontaniteit.Gepubliceerd op vrijdag 29 januari 2021 10 u.