Proficiat Peltse sportkampioenen!

Op sportief vlak is het eerste jaar van de fusie absoluut vruchtbaar gebleken. De kruisbestuiving heeft Pelt in totaal 461 kampioenen geleverd in meer dan 25 sportdisciplines.

De hulde gebeurt in twee delen: op vrijdag 14 februari werden de volwassenen gehuldigd en op 21 februari komen de jongeren (-16) aan de beurt.

Tijdens het sportgala voor de volwassenen werden 309 sportkampioenen uit 26 sportverenigingen in 23 disciplines gehuldigd. Een aantal onder hen kreeg extra aandacht omwille van hun uitzonderlijke prestaties.

Sportfiguren in de kijker waren kajaksters Lize Broekx en Hermien Peters van de Neerpeltse Watersportclub. Zij konden zich het afgelopen jaar in de kajak-sprint selecteren voor de Olympische Spelen later dit jaar in Tokyo. Pelt is de komende zomer dus al meteen vertegenwoordigd op het meest prestigieuze sportevenement ter wereld.

Atlete Lieve Palmans kreeg de Peltse prijs voor sportverdienste. Het afgelopen jaar behaalde ze bij de masters acht titels en een reeks eremetaal in verschillende loopnummers. Daarbij waren vijf Limburgse, een Vlaamse en twee Belgische titels. Op de Europese kampioenschappen cross country pakte ze de bronzen plak. Lieve Palmans doet al meer dan 30 jaar aan atletiek.

Klik hier voor de foto's van de kampioenenhulde. (Albert Loos)

Gepubliceerd op vrijdag 14 februari 2020 11.09 u.