Stevige ondersteuning voor Peltse buurtverenigingen

De gemeenteraad van Pelt keurde op 19 december het ondersteuningsreglement voor buurten goed. Daarmee wil de gemeente buurtwerkingen blijven aanmoedigen en ondersteunen.

160 buurtverenigingen

Zowel in Neerpelt als in Overpelt was er een stevige traditie van buurtwerkingen. De gemeente Pelt wil de 160 gekende buurtverenigingen blijven aanmoedigen in hun werking en eventuele nieuwe buurtinitiatieven ondersteunen. Daarvoor voorziet de gemeente financiële steun bij de organisatie van buurtfeesten en van acties in het kader van de Dag van de Buren

Buurtcheque voor buurtfeesten

Wie met mensen uit de buurt een barbecue, speelstraat of buurtfeest wil organiseren, kan daarvoor een buurtcheque aanvragen bij het gemeentebestuur. Deze buurtcheque is een tussenkomst van maximum 200 euro per jaar voor het huren van feestmaterialen, zoals tenten, tafels, springkastelen en servies. Buurtverenigingen kunnen deze aanvraag indienen via www.gemeentepelt.be/buurtcheque. De materialen worden dan via een externe leverancier afgeleverd en weer opgehaald.

Dag van de Buren

Bovenop de buurtcheque voorziet de gemeente ook een tussenkomst voor buurtverenigingen die op de Dag van de Buren een activiteit organiseren. De Dag van de Buren vindt jaarlijks plaats op de laatste vrijdag van mei en heeft als doel om ontmoeting tussen buren te stimuleren.

Het gemeentebestuur wil deze dag blijven koesteren en voorziet daarom een ondersteuning van 90 euro per buurtvereniging. Met dit bedrag kunnen buurten drank en hapjes kopen bij een lokale handelaar.

Aanvragen via website

Op www.gemeentepelt.be/buurten staat een volledig overzicht met initiatieven waarmee de gemeente buurtwerkingen wil ondersteunen. Aanvragen kunnen van thuis uit via het webformulier gebeuren. Wie vragen heeft over de ondersteuning van buurtverenigingen, kan contact opnemen met de vrijetijdsbalie (Jeugdlaan 2, vrijetijd@gemeentepelt.be, 011 94 94 90).

Gepubliceerd op donderdag 23 januari 2020 10.07 u.