Subsidies kernwinkelgebied

Het gemeentebestuur wil de lokale handelskern impulsen blijven geven en handelaars in het kernwinkelgebied stimuleren. We zetten in op een aaneengesloten, gevarieerd en kwaliteitsvol winkelgebied. Handelaars kunnen daartoe aanspraak maken op twee premies:

  • Een herlocalisatiepremie voor handelszaken en publiekstrekkende activiteiten die zich binnen het kernwinkelgebied willen vestigen. Deze subsidie bestaat uit een tussenkomst van 50%, met een maximum van 5000 euro.
  • Een premie voor de renovatie van de voorgevel van een handelspand of pand met publiekstrekkende functie. Hierdoor krijgt het kernwinkelgebied nieuwe impulsen. De subsidie bestaat uit een tussenkomst van 50%, met een maximum van 10 000 euro.

De subsidies worden gefinancierd met steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen van de Vlaamse Overheid.

Voor wie

  • De herlocalisatiepremie is gericht op ondernemers en eigenaars die hun handelszaak of publiekstrekkende activiteiten, gelegen in Neerpelt, verhuizen naar het kernwinkelgebied.
  • Handelaars binnen het kernwinkelgebied kunnen aanspraak maken op een premie als ze de voorgevel van hun zaak renoveren.

Wat moet ik doen?

 Je bezorgt ons het aanvraagformulier en de verplichte bijlagen. 

Regelgeving

Je vindt het subsidiereglement bij de bijlages, evenals de afbakening van het kernwinkelgebied.