Total fitness

Dit lesrooster loopt van 7 januari tot 20 juni 2019. Ieder kwartaal kan het lesrooster aangepast worden, afhankelijk van de bezetting van de lessen. Tijdens schoolvakanties en feestdagen zijn er overdag geen trainingen.

Total Workout

TOTAL STEP
maandag van 19.30-20.30 uur (Parketzaal Den Akker)
een energieke step-workout met een hoog fun-gehalte. Afwisselende combinaties en opzwepende muziek zorgen voor een optimaal trainingsresultaat voor billen en benen. Tijdens de conditieblokken werken de vetverbrandingssystemen op volle toeren en wordt de aandacht gericht op spieroefeningen voor een strak lichaam. Het is dé caloriekiller bij uitstek!

BODY & MIND
maandag van 20.30 - 21.30 uur (Parketzaal Den Akker)
woensdag van 20.00 - 21.00 uur (Sporthal Grote Heide)
combineert bewegingen uit yoga, tai chi en pilates. Het is ideaal om stress en spanningen uit het dagelijkse leven weg te werken. Alles draait om het verbeteren van houding, lenigheid, statische kracht, coördinatie en evenwicht. Deze workout maakt je leninger, sterker en verbetert je concentratie.

DANCE & SHAPE
woensdag van 19.00-20.00 uur (Sporthal Grote Heide)
laat je kennismaken met eenvoudige, geweldig leuke dansmoves. Het is dé perfecte manier om in vorm te geraken. Het is een workout voor je hele lichaam met eenvoudige dansbewegingen en choreografie op bekende hits van nu. Dance & Shape is goed voor iedereen!

STEP TABATA (NIEUW)
dinsdag van 20.30-21.30 uur (Parketzaal Den Akker)
Tabata staat voor korte intervallen aan een hoge intensiteit. Het is een total body workout, waarbij jouw vetverbranding op scherp wordt gesteld. Meerdere spiergroepen worden gelijktijdig aan het werk gezet. Er is veel variatie in uithouding, kracht, lenigheid en stabiliteit.

BBB
woensdag van 9.00-10.00 uur (Provinciaal Domein Dommelhof-kleine zaal)
geeft aandacht aan borsten, billen en benen; de traditionele probleemzones bij heel wat vrouwen. Dankzij regelmatige én gerichte spieroefeningen krijg je mooie billen en een strakke buik.

SPORT & VOEDING
maandag van 9.00-10.30 uur (Provinciaal Domein Dommelhof-kleine zaal)
bevat twee blokken. 30 minuten van de les staan in het teken van voeding en tips en tricks voor een gezondere levensstijl. Nadien volgt een sportuurtje met een afwisselend programma.

Total Fitness

SPORTWANDELEN
maandag van 9.00-10.30 uur I woensdag van 20.00-21.30 uur
Provinciaal Domein Dommelhof of op een andere locatie, dit wordt telkens op voorhand meegedeeld.

Dit is een echte wandeltraining aan een stevig tempo met een erg gezellige groep. Je wandelt onder begeleiding in en rond de mooiste plekjes van Pelt.

LOOPTRAININGEN
maandag en woensdag van 20.00-21.30 uur (Provinciaal Domein Dommelhof)

Je kan kiezen uit twee groepen:
• GROEP 1
Voor de (her)beginnende loper. Rustige opbouw.
• GROEP 2
Voor de regelmatige lopers. Duurlopen met afwisseling van heuvel- en tempotrainingen. Opbouw naar de langere afstanden.

CONDITIETRAINING
maandag van 19.45-21.30 uur (Sporthal WICO Campus Sint-Maria)

Conditietraining = harttraining. Wanneer je hart sterker wordt, kan het jouw bloed krachtiger door je lichaam pompen. Zo krijgen je spieren meer zuurstof. Tijdens deze training worden loopsessies afgewisseld met kracht- en soepelheidsoefeningen. Het is een zeer gevarieerde training in een fijne groepssfeer.

COMBINATIETRAINING
dinsdag van 20.00-22.00 uur en donderdag van 20.15 - 22.15 uur
(Provinciaal Domein Dommelhof)

Dit is een zwaardere versie van de conditietraining. Het eerste uur werken we buiten een stevige looptraining af (duurloop of intervaltraining). Daarna volgt een indoor krachtcircuit. Op dinsdag vindt dit plaats in de polyvalente zaal en op donderdag in de fitnesszaal.

BOOTCAMP
dinsdag van 19.15-20.15 uur (Provinciaal Domein Dommelhof)

Tijdens het bootcamp werk je in groepsverband aan je eigen lichaam. Het is een combinatie van intervaltraining, kracht- en uithoudingsoefeningen, circuittraining en hardlopen. Je sport altijd buiten, in de frisse lucht en gebruikt je eigen lichaamsgewicht, bankjes, muren, bomen of andere ‘natuurlijke’ obstakels.

Voor wie

Voor iedereen vanaf 14 jaar

Wat moet ik doen?

Inschrijven kan via de sportdienst of via de webshop vrije tijd

Behoudens bij annulering van lessen door de organisatie, worden inschrijvingsgelden niet terugbetaald.

Kostprijs

  • Cluster 1 (Total workout, 6 activiteiten): € 140
  • Cluster 2 (sportwandelen, looptrainingen, conditietraining, bootcamp): € 60
  • Cluster 3 (combinatietraining): € 80