Vacature administratief medewerker personeelszaken

Vacature administratief medewerker personeelszaken

38/38 – C-niveau – contractueel – onbepaalde duur

Ben jij gepassioneerd door personeelsadministratie? Dan is deze job zeker iets voor jou. Als administratief medewerker personeelszaken ondersteun je je collega’s in de opvolging van personeelsdossiers en loonadministratie. Je beheert de gegevens die nodig zijn voor een correcte loonverwerking, volgt de tijdsregistratie op, verzorgt attesten en stelt sociale documenten op. Je biedt administratieve ondersteuning bij werving- en selectieprocedures en opleidingen.

Profiel

Je hebt een diploma hoger secundair onderwijs. Je hebt een goede kennis van sociale wetgeving en ervaring met personeelsadministratie. Je bent administratief sterk en plant en organiseert vlot je eigen werk. Je bent discreet en werkt zeer nauwkeurig en correct. Je bent klantgericht en discreet en bereid om bij te leren. Je kan vlot overweg met MS Office. Je werkt graag zelfstandig, maar bent ook sterk in samenwerken met je collega’s van de personeelsdienst.

Ons aanbod

  • We bieden een boeiende job in een modern en dynamisch lokaal bestuur.
  • Een tewerkstelling in voltijds contractueel dienstverband voor onbepaalde duur.
  • Naast het loon zijn er extra voordelen zoals een hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding, aanvullend pensioen, maaltijdcheques en een gunstige verlofregeling.
  • Je werkt in een glijdende uurregeling.
  • Ervaring die je opbouwde in de privé-sector of als zelfstandige kan in aanmerking worden meegenomen.
  • Er wordt een wervingsreserve aangelegd voor 1 jaar.

Heb je interesse in deze functie?

Solliciteren voor deze job kan tot en met 28 mei 2019 via het online formulier. Meer info kan je verkrijgen via vacatures@gemeentepelt.be